Subscribe via: RSS

Inter-Connection – “Strange World”

Posted on 24 October 2013

Inter-Connection – “Strange World”
Format: (Album) CD, Digital
Skivbolag: Inter-Connection Music (A Different Drum, ScentAir)
Releasedatum: 7 juli 2013
Genre: Synthpop, Electropop
Bandmedlemmar: Revital Ben Hemo, Giuseppe Calandrini, René Tebbe
Land: Italien/Tyskland/Israel
Recensent: Alexander Johansson

HemsidaFacebookTwitterLast.fmSpotifyDiscogsSoundcloudYoutube

Hygglig pop ur globalt grupparbete

Synthen är inte enbart en av de skönaste konstformerna, den är även numera en av de mer globaliserade, något den tysk-israelisk-italienska trion Inter-Connection är ett utmärkt exempel på.

Bandet startades av Paul Rodger från Storbritannien och René Tebbe från Tyskland som ett Yazoo-coverband. Men som om det inte räckte med att göra världens covers på ett av världens bästa band genom tiderna så började de även skapa eget material.

“Strange World” är Inter-Connections fjärde album sedan 2012! Det är i sig en imponerande arbetsinsats. Och imponerande är också den höga lägstanivån. Det börjar med den albumbetitlade “Strange World” som ljuder av Erasure, ett annat band de historiskt gjort covers på. Den italienske sångaren Giuseppe Calandrini (aka The Dsider), som upptäcktes för sina Depeche Mode-covers, har en kraftfull och varierad stämma som klarar av att återge många känslolägen och stilgrepp. Andra låten, “Drowning”, är en mörk ballad som påminner om Hurts och de lugnare partierna på Depeche Modes “Music for the Masses”. Den israeliska sångerskan Revital Ben Hemo mjuka röst ger låten en sensuell triphop-feeling à la Lamb och Portishead och när Calandrini kommer in, i en ljus och stark-refräng, så får de till en elegant liten synthpopballad. Samma blandning av släpig triphop och synthpoprefräng återfinns på “Hate” och skivans bästa spår “Innocent Blood”.

I upptempolåtarna når de inte upp till Erasure och Pet Shop Boys bästa synthpopstunder utan låter, med sin blandning av manlig och kvinnlig sång, mest som australiska electroduon Parrolox. Men de är å andra sidan också riktigt bra. Om man gillar synthpop. Sammantaget är “Strange World” en smått fantastisk skapelse av ett band som nästan aldrig träffats i verkligheten. Globala grupparbeten fungerar!

Bästa spår: “Innocent Blood” och “Hate”

6/10 BRA!

Tracklist

inter-connection

01. Strange World (05:17)
02. Drowning (03:55)
03. Head-On Collision (03:51)
04. Hate (04:35)
05. A Life On the Sideline (03:47)
06. Opium (04:24)
07. Innocent Blood (04:03)
08. Labyrinth (04:55)
09. Was It So Easy (04:07)
10. Song For the Wicked (03:55)
11. On the Edge (04:02)
12. Colours (04:07)
13. Head On Collision (Remix)

 

Share Button

Comments are closed.