Subscribe via: RSS

Ginger Snap5 – “Snapped by You”

Posted on 10 October 2013

Ginger Snap5 – “Snapped by You”

Format: (Album) CD, Digital
Skivbolag: Skyqode
Releasedatum: 25 september 2013
Genre: Futurepop, Trance
Bandmedlemmar: Roman Soroka
Land: Ukraina
Recensent: Alexander Johansson

 

 

HemsidaFacebookTwitterMyspaceLast.fmSpotifyDiscogsSoundcloudReverbnationBandcampYoutube

Trance utan transcendens

Bakom Ginger Snap5 står den ukrainske remix-DJ:n Roman “Romeo” Soroka, från en svensk horisont mest känd för att ha remixat den svenska EBM-knytnäven Trakktor. Ginger Snap5 må också ha en massiv ljudbild men där upphör likheterna med de välsminkade tordönmuskelmännen från Sverige.

I allt väsentligt spelar Ginger Snap5 en synthig och rättfram trance med poppiga refränger mest talande i singelspåret “Break Me Down”. Med Romans fäbless för autotunad sång påminner Ginger Snap5 en hel del om Mind.In.A.Box, särskilt i balladen “Valentine Card”.

Albumet “Snapped by You” inleder vasst med en vilt smattrande “Polaris”. Tyvärr är resten av albumet inte det trummaskinsstarka MCL-album för 2010-talet som jag så länge längtat efter. Redan efter den andra låten “Ginger Girl”, som är en trallvänlig historia som skulle kunna fungera på svenska houseklubbar, så tröttnar man på ekot på rösten. Det är synd att Roman inte litar till sin röst i högre utsträckning, för det känns som om den har potential, den har helt klart omfång och register. Om det ständiga autotunandet är en olycka är de onödigt bagatellartade texterna om olycklig dansgolvskärlek ett ännu högre hinder för en framskjuten listplacering i min personliga musikhierarki-apparat.

Om jag kritikerförmätet fick ge Ginger Snap5 ett råd så vore det att gräva lite djupare i de själsliga skrymslena efter en existentiell innehållsnerv som kunde skänka trancen en viss transcendens. Instrumentala “Sail Away!” skulle med lite minimalistisk stränghet nästan kunna återfinnas på ett lyckat VNV Nation-album. En begåvad man från Odessa borde väl kunna få till något ännu mer stortartad än denna, förvisso välljudande, Potemkinkuliss? Han borde också söka efter fler sångsamarbeten, även om det med Arsenio Archer (från vitryska Cold in May) på sista låten “Trauma Mansion”, är ganska lyckat och faktiskt en låt som efter några lyssningar växer tills den nästan berör.

6/10 BRA!

 Tracklist

01. Polaris (05:28)
02. Ginger Girl (04:06)
03. Break Me Down (04:16)
04. Shadow Ghost (05:41)
05. Feel My Rhythm (05:08)
06. Wrong (04:47)
07. Valentine Card (04:47)
08. Sail Away! (06:05)
09. My Ocean (07:02)
10. Waiting For… (04:48)
11. Trauma Mansion (feat. Arsenio Archer) (05:36)

 

Share Button

Comments are closed.