Subscribe via: RSS

Full Contact 69 – “(Wo)man Machine”

Posted on 13 October 2013

Full Contact 69 – “(Wo)man Machine”
Format: (Album) CD, Digital **
Skivbolag: Osignerat
Releasedatum: 14 september 2013
Genre: Electro, Industrial, EBM
Bandmedlemmar: Andreas Schubert, Thomas Gangloff, Sebastian Schleinitz
Land: Tyskland
Recensent: Jens Atterstrand

HemsidaFacebookSpotifyLast.fmDiscogsSoundcloudReverbnationBandcampYoutube

Med en stark doft av Kanada

Bakom tyska Full Contact 69 står Andreas Schubert, Thomas Gangloff och Sebastian Schleinitz, som för scenen absolut inte är några duvungar. Tillsammans har den Erfurt- och Berlin-baserade trion varit inblandade i en rad olika projekt med olika inriktningar som ChymusDying ChestfreezerKaiowa Minds och Amitric sedan tidigt nittiotal.

Under 2010 inledde två av medlemmarna ett samarbete under bandnamnet Edriver69 och nu samlas hela trion under bandnamnet Full Contact 69 när man följer upp förra årets “Man Machine” med den nya fullängdaren “(Wo)man Machine”.

Kanadensisk electro-industrial och modern EBM (och dess pionjärer) har varit en tydlig inspirationskälla till det här albumet och det lyser igenom på flera utav spåren. Via svepande (ofta över minuten långa) intron bygger Full Contact69 upp en spännande ljudbild fylld av härligt smattrande analoga sequencer-partier, omsorgsfullt utplacerade hackande samplade gitarriff, effekter, bakgrundsljud, skruvade synthar och omsorgsfullt programmerade trumrytmer. Ovanpå detta en varierad sånginsats som stundtals låter relativt ren och obehandlad för att i nästa stund skickas genom hela maskinparken via ett antal effekter, filter och vocoders.

Den första halvan är klart bäst med fullkomligt geniala dansgolvsdräpare som “Out of Control”“Ghostlight”“Move Your Ass” och “Genetic Disorder” som i sin tur avrundas med den lugna och härligt pulserande “This is Me”. Andra halvan tappar något i styrka, men innehåller även den några guldkorn som det vocoderkryddade och väldigt Front Line Assembly-doftande (titel)spåret “Woman Machine”.

“(Wo)man Machine” så levererar Full Contact 69 ett antal spår som håller ett högt snitt både låt och produktionsmässigt. Tyvärr har man sedan valt att fylla ut speltiden med en del relativt meningslösa ljudexperiment och instrumentalspår och det går snabbt att konstatera att albumet absolut inte hade mått dåligt av en något mer grovhuggen sortering vid ritbordet.

Den digitala utgåvan av albumet tituleras “(Wo)man Machine Version II+” och innehåller utöver de fjorton ordinarie spåren även tre bonusremixer signerade No Sleep By the MachineEscalator och MRDTC **.

7/10 MYCKET BRA!

Tracklist

full_contact69

01. Shakedown (04:05)
02. Out of Control (03:59)
03. Ghostlight (05:37)
04. Move Your Ass (04:11)
05. Genetic Disharmony (06:40)
06. Blaster (05:35)
07. This is Me (05:05)
08. Provocative (05:08)
09. Infestation (05:24)
10. Recognize My State II (07:05)
11. What If (05:00)
12. Under the False Flag (03:43)
13. Woman Machine (05:33)
14. The Sign (05:37)
15. Recognize My State II (Remix by No Sleep By the Machine) **
16. Woman Machine (Remix by Escalator) (06:40) **
17. What If (Remix by MRDTC) (04:32) **

 

Share Button

One Response to “Full Contact 69 – “(Wo)man Machine””


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Tyska Full Contact 69 presenterar en video till “Move Your Ass”, ett av de två singelsläppet från det nya albumet “(Wo)man Machine”. […]