Subscribe via: RSS

Sonar kommer till Stockholm 2014

Posted on 18 September 2013

Sonar kommer till Stockholm 2014

Den spanska elektroniska musikfestivalen Sonar kommer till Stockholm. Den 14 och 15 februari nästa år kommer festivalen att hållas på Münchenbryggeriet på Södermalm.

“Festivalen kommer att följa Sonars tänk med nyskapande elektronisk musik. Förhoppningsvis får vi till ganska många bokningar som inte varit i Stockholm tidigare, så att publiken får vara med om något unikt” säger Patrik Andersson som är projektledare för Sonar Stockholm.

Sonar är en av Europas största festivaler och har hållits i Barcelona sedan 1994. Sedan 2002 har festivalen också arrangerat evenemang i andra länder, och Sverige blir den 50:e staden som får besök av Sonar. Samtidigt kommer det att hållas en Sonarfestival i Reykjavik på Island, och de två evenemangen kommer att dela på en del av bokningarna. Än så länge är inga artistbokningar offentliga, men det kommer att vara både svenska och utländska artister och DJ:s.

Vad skiljer Sonar Stockholm från alla andra svenska festivaler?

“För det första är den på vintern, inomhus. Det är en ganska liten festival. Och den skiljer sig i att den tillhör ett globalt nätverk. Tanken med Sonar runt om i världen är att anpassa konceptet för de lokala förutsättningarna, men det kommer att bli visuellt och nytänkande med det främsta inom den elektroniska musikscenen.”

Mellan 1500 och 1700 biljetter kommer att släppas, och enligt Patrik Andersson är tanken att Sonar Stockholm ska bli ett återkommande evenemang varje år från och med nu.

Samtidigt som Sonar arrangeras i Stockholm så rullar festivalen även i Islands huvudstad Reykjavik. Den 12-13 april gästar densamma Tokyo i Japan, den 16-17 Mexiko, 12-14 juni Barcelona för att sedan avlutas i Sydafrikas huvudstad Kapstaden.

Årets upplaga i Barcelona gästade bland annat Kraftwerk, Skrillex och Pet Shop Boys för att nämna några.

Share Button

Comments are closed.