Subscribe via: RSS

Rapport: Bodyruset 2013

Posted on 18 September 2013

Rapport: Bodyruset 2013

Datum: lördag 7 september 2013
Plats: Tantolunden, Stockholm
Arrangör: Bodyfest

Rapport & Foto: Patrik Lark

I dessa tider av självspäkande lutheransk anda går det tretton motionslopp på dussinet. Patrik Lark tog med sig kameran och tittade till årets upplaga av Bodyruset, som liksom förra året arrangerades i Tantolunden i Stockholm.

Ett gyllene exempel är SÄPO-joggen som uppstod med kronprinsessan Victorias bröllopskortege, med springande säkerhetsmän i svarta kostymer och lika svarta solglasögon, som förebild. Samma sträcka upprepas av joggare i samma strikta kostymering gärna kompletterad med en hörsnäcka. Samma dag som den redan klassiska Tjejmilen går också den klasslösa Hen-milen i Tantolunden. Men det är den inte ensam om. På samma tid och plats går det mest obskyra av alla motionslopp, nämligen Bodyruset: 2,42 runt Tantolunden i militärkängor och valfri synthutstyrsel. Banlängden må vara föga imponerande men den som vill vinna bör akta sig för de förrädiska vätskekontrollerna som lätt kan förlänga banan.

Motionsloppet anordnas av Bodyfest som en uppvärmning till endagsfestivalen på anrika Nalen i Stockholm. Det går många historier om varifrån idén till Bodyruset ursprungligen kom ifrån. Några timmar innan start postades en video upp på eventets Facebooksida. Den visade Front 242:s ”Quite Unusual” där bandmedlemmarna springandes flyr undan en radiostyrd helikopter, och påstods vara själva källan till Bodyruset. Tråkigt nog visade det sig bara vara en myt när jag frågade arrangörerna Stefan Pedersen, Lowe Schmidt och Anton Berg, om saken. I själva verket kom idén ifrån Tyskland, naturligtvis, närmare bestämt från EBM-festivalen Familientreffen i Sandersleben, där en speciell stafett anordnas med en flaska Korn-öl som stafettpinne.

Trots det makalöst fina vädret, eller just därför, ställde bara sjutton deltagare upp i årets upplaga. Publiken var dock betydligt mer månghövdad och hade mäkta kul åt den traditionsenliga gemensamma uppvärmningen, handfast kommenderad medelst en megafon. Starten är gemensam och förste person över mållinjen vinner helt sonika.

I damklassen krossade ”Amazon-Annika” allt motstånd och vann med tre minuters marginal före tvåan. Det var dessutom en hårsmån ifrån att hon även hade knipit totalsegern för den främste manlige löparen, ”Festival-Johan”. Denne är mest känd för sitt rekord i flest besökta festivaler på ett och samma år, tätt följd av ”Sophie-Sioux”. Utgången på loppet hade dock kunnat bli en helt annat om inte den tidigare vinnaren ”Tour de Force” från Lidingö hade fått för sig att springa till Tanto. Tack vare alla avspärrningar i staden för Tjejmilen kom han åtta minuter försent till start och lyckades bara nå en blygsam mittplacering i tabellen. En annan nämnvärd bedrift stod ”Cyber-Sophia” för som tog sig in på tredje plats på decimeterhöga plattformsstövlar och iklädd svart lackklänning. Tveklöst hade hon vunnit stilpriset om ett sådant hade funnits instiftat. Ett tips till arrangörerna inför nästa år, kanske?

[zooeffect AsJADS7jn18B]

 

Share Button

Comments are closed.