Subscribe via: RSS

Conzoom Records presenterar boken om Dani’el

Posted on 30 September 2013

Conzoom Records presenterar boken om Dani’el

Efter att ha introducerat sitt material via medverkan på flera samlingsskivor och tre singelsläpp sedan 2011, så är det nu dags för den kroatiske Danijel Majcen att presentera sitt debutalbum “The Book” under artistnamnet Dani’el.

Den Varazdin-födde låtskrivaren och musikern inledde sin musikaliska resa redan som sjuåring när han placerades i den lokala musikskolan med sång och klarinett som huvudämnen. 1995 studerade han vidare på musikuniversitetet, fyra år senare var han klar med sina studier och idag arbetar han som musikprofessor i Zagreb.

Under de senaste åren har han arbetat med flertalet Grammynominerade låtskrivare och producenter i USA och på debutalbumet “The Book” har han samarbetat med den Wienbaserade producenten P. Flo Macheck (Wild Cowboys Studio) som tidigare har arbetat med (bland annat) Lady Gaga på “Alejandro”. Utöver detta har Dani’el tidigare arbetat med ett antal kända DJ:s från den Kroatiska klubbscenen som exempelvis Ivica Petak och Pavao Wyrus.

Dani’els sound ligger i gränslandet mellan electropop, electrohouse och mer moderna dansanta tongångar och det kommande albumet innehåller totalt tretton spår inklusive de tidigare singelsläppen “Safe”“Music” och PHNTM-samarbetet “Mark My Words”. (Se videon till den senaste singeln “Only You” nedan och lyssna på smakprov från albumet nedan!)

“The Book” släpps den 25 oktober via Conzoom Records.

Tracklist

Dani'el - "The Book"

 1. Safe
 2. Tell Me Why
 3. Music
 4. Sorry
 5. Only You
 6. Exordium
 7. Algabal
 8. Nothing 2 Regret
 9. Passing Thru
 10. It’s Time
 11. For a Friend
 12. Safe (Extended)
 13. Mark My Words (feat. PHNTM)


Share Button

Comments are closed.