Subscribe via: RSS

Henric De La Cour följer upp med “Mandrills”

Posted on 09 July 2013

Henric De La Cour följer upp med “Mandrills”

Efter 2011 års självtitulerade succédebut och förra årets fristående tvåspårssingel “Grenade” så är nu Henric De La Cour redo att presentera sitt andra soloalbum “Mandrills”.

På det nya albumet tar den karismatiske före detta Yvonne– och Strip Music-bekantingen med oss på en elva spår lång känslomässig och atmosfärisk resa.

Albumet är inspelat i Barnhus Zoo Studio i Stockholm och är mastrat av Hans Olsson-BrookesSvenska Grammofonstudion i Göteborg. Vid inspelningarna har frontmannen tagit hjälp av sin gamle vapendragare Rikard Lindh (från Yvonne).

(Missa inte det första smakprovet “Chasing Dark” nedan!)

Utöver den ordinarie utgåvan på CD och vinyl så levereras albumet, i enlighet med skivbolagets tradition, även i en till 200 exemplar begränsad och signerad dubbeldisc-dito ** vars bonusdisc innehåller två exklusiva originalsspår.

På festivalen Way Out West har även spelfilmen ”Henric de la Cour” smygpremiär för att senare i höst visas på SVT. Filmaren Jacob Frösén (som även gjorde filmen om Olle Ljungström) har följt Henric i flera år och filmen tar upp så väl musiken från Yvonne och Strip Music som sjukdomen cystisk fibros som Henric haft sedan han vart liten. (se SVT’s trailer nedan).

“Mandrills” släpps den 11 september via Progress Productions.

Tracklist

  1. Mandrill
  2. Chasing Dark
  3. Grenade
  4. Hank Psycho
  5. Shark
  6. Blackie Lawless
  7. Sirens, No Harbour
  8. Main Vein
  9. Rust on Rust
  10. Call It in
  11. Sound the Alarm

Tracklist Bonus Disc **

  1. Fear the City Inside
  2. Raven Haired


Share Button

Comments are closed.