Subscribe via: RSS

Nordarr – “Hass”

Posted on 04 June 2013

Nordarr – “Hass”
Format: (Album) CD, Digital, Box
Skivbolag: Emmo.biz Records
Releasedatum: 17 maj 2013
Genre: EBM, Oldschool EBM
Bandmedlemmar: André Schitteck, Christoph Lemke
Produktion: Pontus Stålberg (Downstairs)
Land: Tyskland
Recensent: Lasse Johanson


Den tyska duon Nordarr, med André Schitteck och Christoph ”Dr. Dupont” Lemke, har verkligen inte legat på latsidan. Här släpper man ett nytt album. Inte bara ett dussinalbum, utan ett riktigt bra album.

Att man har fått hjälp av Pontus Stålberg från svenska Spetsnaz med produktionen hörs direkt. Ljudbilden är mer polerad än på debuten. Speciellt sången har man utvecklat till ett mer lättlyssnat format utan att tappa tyngd.

Musiken är en blandning av traditionell Spetsnaz och tidiga Nordarr: Hårda smattrande basgångar med rytmiska trummor som ackompanjemang. Det här tilltalar mig, det är hårt och dansant och av albumets tolv spår så kan jag utan problem plocka ut minst sju låtar som kan fylla vilket synthdansgolv som helst!

Öppningsspåret “Krach”, “Abschaum” och “Hate Me” är några av de bästa spår som sett dagens ljus den här våren och det är något som borde göra Nordarr till ett givet kort till årets upplaga av Bodyfest. Den som lever får se om vi får äran att höra detta live i Stockholm till hösten.

Tracklist

01. Krach (02:44)
02. Gewalt (03:09)
03. Ich bin (02:48)
04. So weit die füße tragen (02:43)
05. Retro Pop (02:33)
06. Hass (03:08)
07. Love and Hate (02:33)
08. Isoliert (03:26)
09. H-Dead (02:47)
10. Abschaum (04:10)
11. Hate Me (03:29)
12. Wir (03.12)
Share Button

One Response to “Nordarr – “Hass””

  1. Robin says:

    De lirade ju på Bodyfest förra hösten så de lär nog inte göra det igen detta år.