Subscribe via: RSS

Ministry tar avsked med sista album

Posted on 19 June 2013

Ministry tar avsked med sista album

Knappt två år har passerat sedan Al Jourgensen återförenade sitt legendariska industrimetallband Ministry.

Men efter diverse hälsoproblem mitt under den pågående turnén förra året och gitarristen Mike Scaccias bortgång efter kollapsen på scenen i december, så är Al Jourgensen nu redo att presentera Ministrys definitiva avsked med albumet “From Beer to Eternity”.

Större delen av albumet är inspelat dagarna innan Mike Scaccias bortgång och de elva nya spåren är enligt Al själv: “Experimenterande med allt som vi alltid velat göra, från Stones-blues till dub – och givetvis tung gitarrbaserad rock!”. Ingen turné är planerad i skrivande stund, men Al Jourgensen överväger en sista avskedskonsert där musiker som spelat med bandet genom åren kommer inkluderas på scenen.

Al Jourgensen berättar mer

“Mikey var min bästa vän i hela världen och Ministry utan honom existerar inte. Men jag visste att vi var tvungna att släpps musiken som vi spelade in tillsammans under de sista veckorna av hans liv till hans ära. Så efter begravningen så låste jag in mig i studion och färvandlade låtarna till det bästa och sista Ministry-albumet som någon någonsin kommer att få höra. Jag kan inte göra det utan Mikey och det vill jag inte. Så ja, det här blir Ministrys sista album.”

Den nu 54-årige Al Jourgensen, som över nästan två dussin album har lett sitt Ministry från det tidiga åttiotalets mer electro-industriella tongångar via nittiotalets stilbildande industrimetall och de senare årens alternativa och experimentella rockalster, är även aktuell med den 288 sidor tjocka biografin “Ministry: The Last Gospel According to Al Jourgensen” som släpps den 9 juli.

“From Beer to Eternity” släpps i september via 13th Planet Records.

Tracklist

 1. Hail to his Majesty
 2. Punch in the Face
 3. PermaWar
 4. Perfect Storm
 5. Fairly Unbalanced
 6. The Horror
 7. Side FX include Mikey’s Middle Finger (T.V.4)
 8. Lesson Unlearned
 9. Thanx But No Thanx
 10. Change of Luck
 11. Enjoy the Silence

Share Button

Comments are closed.