Subscribe via: RSS

Ljugande tystnad när Dpoint återvänder

Posted on 24 June 2013

Ljugande tystnad när Dpoint återvänder

Redan ett knappt år efter det att Dpoint återvände med det senaste självtitulerade albumet så är man nu redo att presentera det kommande albumet “Lies of Silence”.

Albumet innehåller åtta nya spår signerade den Trollhättanbaserade synthpopduon, som består av Robert Widell och Peter Andersson.

(Lyssna på smakprov från samtliga spår nedan!)

De som väljer att köpa albumet via bandets hemsida före den 7 juli belönas (förutom med att man erhåller den nya fullängdaren innan den officiella releasen) också med 40% rabatt och musikvideon på titelspåret på köpet.

DPoint bildades redan 1986 och har genom åren utvecklats från mer experimentell electro via nittiotalets skräniga gitarrexperiment till den melodiösa synthpop man producerar idag.

Bandet gjorde ett första digitalsläpp under 2010 med originalversionen av “Disco Bitch” som följdes upp med albumet “In Memory of the Voices No Longer in Our Heads” året därpå (2011). I samma veva började bandet också att backa upp sina konserter med den videokonst som idag pryder bakgrunden när man står på scen.

Dpoint föredrar att spela live och har även nyttjat internet för att strömma flera av sina spelningar på regelbunden basis.

Samtidigt med släppet av det nya albumet presenterar även den svenska synthpopkvartetten Close to Nature, med Martin Eriksson, Patrik Kambo, Björn Stein och Madleine Bertlén, remix/cover-albumet “DPoint – Remixed and Recovered” som innehåller 13 remixer och omarbetade versioner av DPoint-låtar.

“Lies of Silence” släpps den 29 juni.

Tracklist

 1. Lies of Silence
 2. KBVV
 3. Broken
 4. Come to Me
 5. Be Silent
 6. Analog
 7. Desire is Irrelevant
 8. Dance, Tonight

Share Button

One Response to “Ljugande tystnad när Dpoint återvänder”

 1. Dpoint says:

  Förtydligande: Ange promokoden DPOINT vid utcheckning från webshopen så får ni 40% i rabatt på ordinarie pris. Hela 30 riksdaler går kalaset på med rabatten :-)