Subscribe via: RSS

Goldfrapp berättar sagorna om oss

Posted on 13 June 2013

Goldfrapp berättar sagorna om oss

Med fem studioalbum i bagaget sedan debuten med “Felt Mountain” från 2000, så återvänder nu den brittiska duon Goldfrapp, som består av sångerskan Alison Goldfrapp och producenten Will Gregory med “Tales of Us”.

Den kommande fullängdaren följer upp “Head First” från 2010 och till skillnad från den poppiga framtoningen på det senaste albumet så väljer Goldfrapp att den här gången ge oss en tio kapitel lång electro-akustisk berättelse om komplicerade kärlekshistorier, spänning, hallucinationer, sagor och moderna folklores.

Alltsammans inspelat på den engelska landsbygden. (Lyssna på smakprov nedan)

Alison Goldfrapp växte upp i Bath i sydvästra England, inledde sin karriär under skoltiden och redan 1995 medverkade hon på kompisen Trickys debutalbum “Maxinquaye”, varpå hon började sedan utforska musiken ytterligare under sin tid som konststuderande vid Middlesex University.

Under slutet av nittiotalet började hon komponera på allvar, varpå en av hennes vänner sedan skickade några demos till kompositören Will Gregory. De två insåg att de hade många gemensamma idéer kring sin musik, de slog sig samman och tog bandnamnet Goldfrapp (efter sångerskans efternamn) och under 1999 skrev de på för Mute Records. Det stora genombrottet kom sedan via bandets grammynominerade tredje album “Supernature” från 2005.

“Tales of Us” släpps den 9 september via Mute Records.

Tracklist

  1. Jo
  2. Annabel
  3. Drew
  4. Ulla
  5. Alvar
  6. Thea
  7. Simone
  8. Stranger
  9. Laurel
  10. Clay


Share Button

Comments are closed.