Subscribe via: RSS

Peace & Love begärs i konkurs

Posted on 28 May 2013

Peace & Love begärs i konkurs

Den svenska festivalmarknaden har det minst sagt tufft just nu. Kort efter att Siestafestivalen nyligen annonserade att man ställer in så är det nu dags för nästa offer – och det är inte vilken festival som helst…

Peace & Love – som i år bland annat skulle gästas av storheter som Depeche Mode och Pet Shop Boys, meddelar nu att man tvingas ställa in årets festival när man konstaterar att man bara sålt 9000 biljetter. Bolaget har också i samma veva begärt sig själva i konkurs.

“Ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs, då man inte finner det försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter.”

“Det är med stor sorg i hjärtat som vi tvingas ge er detta besked.”

“Med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat.”

“Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett” säger grundaren Jesper Heed i pressmeddelandet.

“Det är jättetråkigt för hela musiksverige när någonting sånt här händer. Vi har haft ett nära och bra samarbete med festivalen och vi känner med alla som lagt ner tid och kärlek.” säger Live Nations VD Carl Pernow.

Live Nation har flera akter bokade till festivalen och arbetar just nu på en alternativ lösning för dem.Share Button

Comments are closed.