Subscribe via: RSS

Covenant introducerar “Leaving Babylon” med EP

Posted on 19 March 2013

Covenant introducerar “Leaving Babylon” med EP

Efter fina framgångar med den senaste fullängdaren “Modern Ruin” under 2011 så är Covenant nu redo att introducera det kommande albumet “Leaving Babylon”, som blir bandets åttonde i ordningen sedan man debuterade med “Dreams of a Cryotank” för snart nitton år sedan (1994).

Tyske Daniel Myer, som nyligen lämnade bandet för att helt fokusera på sina övriga musikprojekt, har nu funnit sin ersättare i svensken Andreas Catjar (från Baby Blonde & The Downs, Down in June och Lovac.)

I samma veva har även den tidigare livekeyboardisten Daniel Jonasson, som även är känd som ena halvan av Stockholmsduon Dupont (tillsammans med Rickard Svensson), lyfts upp som heltidsmedlem i bandet.

Covenant består sedan tidigare också av Joakim Montelius och sångaren Eskil Simonsson.

Grunderna till det kommande albumet “Leaving Babylon” spinner från demos från “Northern Light”-eran till helt nyskrivet material och det första smakprovet från albumet, som är planerad för ett släpp under september, är den kommande 6-spårs EP’n “Last Dance”. Denna inkluderar, utöver titelspåret i sin originalversion ytterligare tre originalspår och två alternativa versioner av titelspåret, den ena en remix signerad Modulate. (Missa inte det korta smakprovet nedan!).

“Last Dance” släpps den 7 juni via Dependent Records.

Tracklist

  1. Last Dance
  2. We Go Down
  3. Last Dance (Modulate Remix)
  4. I Scan The Surface
  5. Last Dance (Version)
  6. Slowdance

(Foto ovan: Jens Atterstrand (electriXmas 2010)

Share Button

One Response to “Covenant introducerar “Leaving Babylon” med EP”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] som vi rapporterat tidigare så återvänder svenska Covenant med det nya albumet “Leaving Babylon” tidigt i […]