Subscribe via: RSS

Container 90 hyllar arbetarklassligan

Posted on 11 March 2013

Container 90 hyllar arbetarklassligan

I januari 2004 så träffades de båda medlemmarna Jonas Rundberg och Ronny Larsson, som båda har ett förflutet i en rad band sedan början av nittiotalet – och bestämde sig för att börja skriva musik tillsammans under bandnamnet Container 90.

Efter nästan fem års tystnad så är nu den kungsörbaserade anhalt EBM-duon tillbaka med det nya albumet “Working Class League”.

Container 90 debuterade med EP’n “Epigone Idols” under 2004, som släpptes via det svenska skivbolaget Sham Recordings. Ytterligare en EP – “Der Container Klang” släpptes året därpå (2005) innan bandet under 2006 gjorde albumdebut med “Scandinavian Masters”.

Två år senare (2008) kom sedan uppföljaren “World ChampionShit”, som släpptes via det tyska skivbolaget Out Of Line.

Det kommande albumet släpps via Emmo.biz Records och levereras utöver den ordinarie utgåvan på CD även i en begränsad specialugåva som inkluderar ett “Container 90 party-kit” (!). Utöver detta även digitalt och på vinyl.

“Working Class League” släpps den 26 april via Emmo.biz Records.

Tracklist

 1. Taste the Fist
 2. Raise Your finger
 3. Democrazy
 4. Copycat
 5. Repeat Delete
 6. Straight Jacket
 7. Use for News?
 8. Murphys Law
 9. Key of Life
 10. Respect MF
 11. GrounDead
 12. Working Class Hero
Share Button

Comments are closed.