Subscribe via: RSS

Vomito Negro – “Fall of an Empire”

Posted on 22 February 2013

Vomito Negro – “Fall of an Empire”
Format: (Album) CD, Digipak, Digital
Skivbolag: EK Product
Releasedatum: 25 januari 2013
Genre: Industrial, Electro
Bandmedlemmar: Gin Devo, Sam Devos
Land: Belgien
Recensent: Thobias Wollhed
Köp: TBA

En imponerande och mäktig uppföljare

2010 var året då Vomito Negro återuppstod efter många års frånvaro med den lysande “Skull & Bones”. Anmärkningsvärt med den plattan, förutom att den nya musiken mot alla odds var väldigt bra, är att bonusskivan innehöll omgjorda versioner av gamla hits där i stort sett alla låtar var tyngre, hårdare och bättre än de någonsin var under storhetstiden i slutet på 80-talet och i början på 90-talet. Nämn andra band som lyckas med det. Jag skulle hävda att det är extremt ovanligt. EP’n “Slave Nation” som dök upp 2011 fortsatte i samma anda och nu är det alltså dags igen med “Fall of an Empire”.För de som besökte 2012 års Bodyfest och såg den fantastiska konserten så känner man igen sig direkt i öppningsspåret “Enemy of the State” som nog faktiskt måste räknas till en av de bästa låtar bandet gjort under sin långa karriär. Den är hårt drivande, mörk och ger en otäck känsla av klaustrofobi. Det kan knappast börja bättre och även om de resterande spåren på albumet inte toppar den första låten så lyckas Vomito Negro behålla denna mörka och otäcka känsla rakt igenom. Andra favoriter är den hårda “Tape X” och den lugnare och väldigt mörka “Emerging Souls”, en låt det även finns en video till. En annan sak är att likheterna med The Klinik ofta är slående och t.ex. i låten “Machines of Hate” blir detta mycket tydligt. Nu är ju även The Klinik på väg med ett nytt album efter långt uppehåll och det skall bli väldigt spännande och se hur väl mästarna lyckats matcha den musik som Vomito Negro gör på 10-talet. “Fall of an Empire” gör mig faktiskt mäkta imponerad.


Tracklist

01.  Enemy of the state (6:41)
02.  Tape X (4:32)
03.  Factory Child (3:47)
04.  Power on Demand (4:29)
05.  Machines of Hate (8:27)
06.  Into your Eyes (7:09)
07 . Emerging Souls (4:39)
08 . Hollow Heads (4:40)
09 . Fall of an Empire (10:55)

 

Share Button

One Response to “Vomito Negro – “Fall of an Empire””


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Vomito Negro, som tidigare i år presenterade det senaste albumet “Fall of an Empire” är redan igång med arbetet med nästa album “Death Sun” som släpps […]