Subscribe via: RSS

Nytt projekt från den forne Depeche Mode-producenten

Posted on 14 February 2013

Nytt projekt från den forne Depeche Mode-producenten

Den Malaysia-födde, numera Amsterdambaserade, brittiske producenten Tim Simenon, som för våra läsare kanske är mest känd som producent av Depeche Modes album “Ultra” (1997) samt som ena halvan av Bomb the Bass (numera med sångaren Paul Conboy) som förutom ett antal remixer (bland annat till nyss nämnda Depeche Mode) även släppt fem fullängdare sedan debuten med “Into the Dragon” från 1988, är nu aktuell i dubbel bemärkelse.

Förutom nytt material med Bomb the Bass, där den nya singeln “Wandering Star” landar i mars och följs upp med den kommande fullängdaren “In the Sun” senare under våren, så presenteras i samma veva den nya kvartetten Ghost Capsules.

Kvartetten består (förutom av Tim Simeon) av sångerskan Laura Gomez samt Roman Lugmayr, Georg Lichtenauer. Den första EP’n “Inside” (som finns ute digitalt sedan den 28 januari) inkluderar, förutom b-sidan “Sleepless” även fem remixer. (Se videon nedan och lyssna på hela EP’n via Spotify). Debutalbumet släpps via O Solo Recordings, som även släppte det senaste Bomb the Bass-albumet “Into the Light” (2010).

“Inside EP” släpps den 15 februari via O Solo Recordings.

Tracklist

  1. Inside
  2. Inside (The Third Mind Remix)
  3. Inside (Makossa & Megablas Remake)
  4. Inside (Lupo Remix)
  5. Sleepless
  6. Sleepless (Ken Hayakawa Remix)
  7. Sleepless (Komaton Remix)

Share Button

One Response to “Nytt projekt från den forne Depeche Mode-producenten”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Officiella videon till titelspåret från Ghost Capsules debut-EP “Inside”. Läs mer här! […]