Subscribe via: RSS

Leaether Strip hyllar de döda på nytt

Posted on 07 February 2013

Leaether Strip hyllar de döda på nytt

Efter albumdebuten med “The Pleasure of Penetration”, minialbumet “Science For the Satanic Citizen” (båda från 1990) samt det stora genombrottet med “Solitary Confinement” (1992) och dess uppföljare “Undeneath the Laughter” (1993) så chockade Leather Strip sina fans med den instrumentala fullängdaren “Serenade For the Dead” (1994).

Efter ytterligare ett dussin fullängdare, ett antal samlingsskivor, remixskivor och EP’s, där “Mental Slavery” (2010), filmsoundtracket “Dark Passages + Season’s Change – I Don’t” (2010) och “Untold Stories: The Melancholic Sessions” (2011) noteras som de tre sista, så återvänder nu Claus Larsen med uppföljaren.

“Serenade For the Dead II” innehåller tio nya instrumentala verk signerade den mycket produktive dansken Claus Larsen, som utöver medverkan på några samlingsskivor med Claustrophobia och Phobia även släppt fyra fullängdare med sidoprojektet Klutae, där den senaste “Execution” kom förra året (2012).

“Serenade For the Dead II” släpps den 22 mars via Emmo.biz Records.

Tracklist

  1. Serenade for the Dead II
  2. Minion on a Tightrope
  3. Qaanaaq
  4. Those Who Kill
  5. Theseus Twine
  6. Scablands
  7. Karl Brandt’s Needle
  8. Spiritual Discipline
  9. Eldorado – Hier ist’s richtig
  10. The Malleus

Share Button

Comments are closed.