Subscribe via: RSS

Informatik introducerar sjunde albumet med EP

Posted on 12 February 2013

Informatik introducerar sjunde albumet med EP

Informatik gjorde sin albumdebut med “Direct Memory Access” via det egna skivbolaget Sinless Records redan 1995. Bandet har sedan dess levererat ytterligare sex fullängdare efter att man tidigt plockades upp av amerikanska Metropolis Records.

Bandets senaste fullängdare “Arena” släpptes under 2009 och nu är det så dags för amerikanska duon, som består av David Din och Tyler Newman, att återvända med det nya albumet “Playing with Fire” som släpps under mars månad. (Lyssna på smakprov nedan!)

Albumet föregås av femspårs EP’n “How Long” som innehåller tre remixversioner av titelspåret (hämtat från det kommande albumet), den exklusiva b-sidan “Deliverance” samt en remix av “Temporary” från det tidigare nämnda förra albumet. Bandet har under sin karriär, där man inledde med något av harsh EBM på de tidigare materialet gått mer emot ett mognare och fullvuxet electrorock sound.

David Din är även aktiv med sina egna projekt Din_Fiv och Acme Disco Machines har tidigare också gästspelat med bland annat Everything Goes Cold medan Tyler Newman i sin tur är även är känd från AEC och Battery Cage.

“How Long” släpps under februari via Dependent Records (via Metropolis Records den 26 februari)

Tracklist “How Long”

 1. How Long (Razor’s Edge)
 2. Deliverance
 3. How Long (din_fiv remix)
 4. Temporary (Aimonia remix)
 5. How Long (Devotional)

Tracklist “Playing With Fire”

 1. No Sympathy
 2. Something to Believe In
 3. How Long
 4. Brave New World
 5. Stay
 6. No One
 7. Juliet
 8. Miles Away
 9. Just for Nothing
 10. World of WonderShare Button

Comments are closed.