Subscribe via: RSS

Spetsnaz för kommande generationer

Posted on 24 January 2013

Spetsnaz för kommande generationer

Lite drygt fem år har passerat sedan Spetsnaz släppte den senaste fullängdaren “Deadpan”. Men efter ett skivbolagsbyte (från Out Of Line till Dark Dimensions dotterlabel Scanner), så presenterar man nu äntligen det nya albumet “For Generations to Come”.

Duon har tagit god tid på sig och låter berätta att en hel del livserfarenheter på det personliga planet ligger till grund för ett något mörkare sound än vid är vana vid på “For Generations to Come”, som i sin tur blir bandets fjärde album i ordningen.

Detta sedan den örebrobaserade duon, som består av Pontus Stålberg och Stefan Nilsson, slöt sig samman och började producera EBM hemma i Örebro under 2001.

Spetsnaz albumdebuterade 2003 med “Grand Design” som släpptes via det svenska skivbolaget SubSpace Communications varpå man året därpå skrev på för den tyska jätten Out Of Line där man till dags dato har släppt ytterligare tre EP’s och två studioalbum.

“For Generations to Come” släpps den 1 mars via Dark Dimensions (Scanner)

Tracklist

 1. Ignorance is bliss
 2. Onwards
 3. Free fall
 4. Between whatifs and might have beens
 5. Fake!
 6. Thorncrown
 7. Mine
 8. 8 Brainfood
 9. Who made you God?
 10. Dead mans eyes
 11. True to form
 12. Elegy

Share Button

Comments are closed.