Subscribe via: RSS

Seven Trees näst på tur i Infacteds klassikerserie

Posted on 16 January 2013

Seven Trees näst på tur i Infacteds klassikerserie

Det tyska skivbolaget Infacted Recordings populära serie av remastrade synthklassiker har nu kommit fram till del 31 där vi hittar inga mindre än det svenska nittiotalsbandet Seven Trees.

Den örebrobaserade duon, som består av Johan Kronberg och Henrik Karlsson (numera boende i Stockholm), bildades 1994 och med influenser från såväl de  kanadensiska pionjärerna i  Skinny Puppy liksom europeiska motsvarigheter som The Klinik, så presenterade man samma år debutkassetten “The Sum of All Fears”.

Ytterligare en kassett såg sedan dagens ljus året därpå när man släppte “To Live is Regret” och efter detta signades bandet av det legendariska tyska skivbolaget Zoth Ommog.

Våren 1997 släpptes sedan Seven Trees enda, men ack så  klassiska album “Embracing the Unknown”. Albumet distribuerades av Energy Rekords på hemmaplan, men plockades även upp för den amerikanska marknaden via Metropolis Records och genombrottet banade bland annat väg för en tysklandsturné tillsammans med en av dåtidens storheter “Mentallo & The Fixer.

Tyvärr var mastringen av “Embracing the Unknown” under all kritik, men nu men nu gör Infacted Recordings slag i saken och med hjälp av Tobias Ersson (från SoundBitz Studios) så har albumet från originalkassetterna mastrats om till dagens ljudstandard.

Detta presenteras nu i form av Expanding the Unknown”, som utöver de nio originalspåren på “Embracing the Unknown” även innehåller åtta bonusspår som handplockats från bandets två första demokassetter. Den fysiska utgåvan är skivbolagets vana trogen begränsad till 1000 exemplar.

“Expanding the Unknown” släpps den 22 mars via Infacted Recordings.

Tracklist

 1. Submission
 2. Stale
 3. Tearstained
 4. Overload
 5. Velvet Dream
 6. Going Down
 7. The Unknown
 8. To Live Is Regret
 9. Desire Slowly Bursting
 10. Fallen Idols (Legends Speak Mix)
 11. Screaming Within
 12. Struck Down
 13. Debris
 14. Final Spasm
 15. The Lighter Surface
 16. Loss Of Breath
 17. Going Down (Re-Up Take)

Share Button

Comments are closed.