Subscribe via: RSS

OMD presenterar “English Electric”

Posted on 14 January 2013

OMD presenterar “English Electric”

Efter att ha gjort comeback under 2010 med “History of Modern” och följt upp med livealbumet “Live in Berlin” (2011) så återvänder nu brittiska OMD (Orchestral Manueuvres in the Dark”English Electric”. Den nya fullängdaren är bandets trettonde i ordningen och introduceras via singelsläppet “Metroland” som släpps den 25 mars.

Den Liverpoolbaserade kvartetten, som numera består av Andy McCluskey, Paul Humphreys, Martin Cooper och Malcolm Holmes, har redan nu annonserat ut delar av den kommande turnén – där man inleder med tretton spelningar runtom i hemlandet för att sedan besöka Frankrike, Belgien och Tyskland under andra halvan av maj månad.

“English Electric” levereras (utöver den ordinarie CD-utgåvan) även i en deluxe dito med tillhörande DVD, en begränsad samlarbox i aluminium samt digitalt via nedladdning och innehåller totalt fjorton spår.

“English Electric” släpps den 8 april via 100% Records.

Tracklist

 1. Please Remain Seated
 2. Metroland
 3. Night Café
 4. The Future Will Be Silent
 5. Helen of Troy
 6. Our System
 7. Kissing the Machine
 8. Decimal
 9. Stay With Me
 10. Dresden
 11. Atomic Ranch
 12. Final Song
Share Button

One Response to “OMD presenterar “English Electric””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] och på begränsad 12″ vinyl den 25 mars. Låten är det första smakprovet från det kommande albumet “English Electric” som släpps den 8 april via 100% […]