Subscribe via: RSS

Cinemascape vandrar på frusen mark

Posted on 08 January 2013

Cinemascape vandrar på frusen mark

Efter albumdebuten med “The Falling Impossible”, som man först släppte på egen hand under 2010 för att sedan släppa på nytt under förra året. Detta efter att man skrivit på för Ingo Möllers tyska skivbolag Conzoom Records. Nu återvänder den svenska electropop-kvartetten Cinemascape med nytt material.

EP’n “Frozen Ground” är det första smakprovet från bandets andra album “Cold Heaven” som släpps under mars månad. Förutom titelspåret inkluderar EP’n även den stämningsfyllda låten “Edge”, som från början var tänkt att användas som intro till det kommande albumet. Utöver detta även “Second Coming”, som levereras i en alternativ version, och också kommer inkluderas på det nya albumet.

Tre remixer av titelspåret signerade italienska Split Mirrors, de svenska futurepopparna i Auto-Auto och en egen remix titulerad Sawtooth Remixinkluderas också på den sex spår långa EP’n.

Cinemascape bildades 2005 och består av de båda sångarna Johan Jarl och Sebastian Milo tillsammans med keyboardisterna Marcus Johansson och Katie De Bourgh. Till titelspåret har man även spelat in en video. (se nedan)

“Frozen Ground EP” släpps den 18 januari via Conzoom Records.

Tracklist

  1. Edge
  2. Frozen Ground (Single Edit)
  3. Second Coming (Blackout Version)
  4. Frozen Ground (Split Mirrors Remix)
  5. Frozen Ground (Auto-Auto Remix)
  6. Frozen Ground (Sawtooth Remix by Cinemascape)
Share Button

One Response to “Cinemascape vandrar på frusen mark”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] som vi rapporterat tidigare så är Cinemascape nu aktuella med den nya fullängdaren “Cold Heaven” som följer […]