Subscribe via: RSS

Blank drar sig tillbaka mot mörkret

Posted on 26 January 2013

Blank drar sig tillbaka mot mörkret

Fem år har gått sedan Blank släppte sin andra fullängdare “Impact Zone” (2008) men nu är det äntligen dags igen.

2013 ser den italienska duon, som består av ParmabaseradeDavide Mazza och Riccardo Mattioli, göra sin återkomst med det nya albumet “Dark Retreat”.

Jämfört med bandets tidigare material, så får vi nu ett dystrare och mer introspektivt sound. På det nya albumet levererar Blank 13 atmosfäriska poplåtar till skillnad från deras tidigare material som hade en mer dansgolvsanpassad framtoning.

Bandet berättar mer

“Mindre och mindre inspirerade av vad vi ser och hör omkring oss, så drog vi oss tillbaka mot en strävan efter perfekt mörker och tystnad för att istället ge de djupare aspekterna av vårt inre mer utrymme.”

“Dark Retreat” är producerad av Chris Peterson, som tidigare arbetat med bland annat Front Line Assembly och Delerium – och även släppt skivor med det egna projektet Decree samt Sebastian R. Komor, som förutom den egna långa raden av projekt (som Komor Kommando och Melt) producerat bland annat Zombie Girl och Icon of Coil.

Med på albumet finner vi också två gästspel signerade Kirlian Camera-sångerskan Elena Alice Fossi samt Elenor Rayner från The Crystalline Effect. Till det första smakprovet “Dio/Chemicals” presenterar man också en musikvideo (se nedan).

Blank bildades i slutet av nittiotalet, presenterade demon “424C414E4B” under 2000 och albumdebuterade med “Artificial Breathing” under 2004 efter att man plockats upp av kanadensiska skivbolaget Artoffact Records.

“Dark Retreat” släpps den 9 april via Artoffact Records.

Tracklist

 1. Subliminal Man
 2. Dio/Chemicals
 3. Zero Tolerance
 4. Nothing You Can Say
 5. Dreamscape
 6. Eigengrau
 7. Lost Symmetry (feat. Elena Alice Fossi)
 8. Dusk Devil
 9. Weak Machine
 10. Dead Roads (feat. Elenor Rayner)
 11. TimeSpace
 12. Ocean Greyness
 13. Fallen


Share Button

One Response to “Blank drar sig tillbaka mot mörkret”


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] musikvideon till Blanks “Dio/Chemicals”. Det första smakprovet från det kommande albumet “Dark Retreat”. […]