Subscribe via: RSS

Apokalyptiska festligheter väntar Glis

Posted on 27 December 2012

Apokalyptiska festligheter väntar Glis

Det Seattlebaserade musikprojektet Glis, som grundades under 2000-talets början av Shaun Frandsen och Andrea Ashdown, släppte debutalbumet “Extract” under 2001 och uppföljaren “Balance” 2003 via det amerikanska synth- och electropopbaserade skivbolaget A.D.S.R. Musicwerks.

Andrea lämnade efter detta projektet i händerna på Shaun Frandsen. Under 2003 skrev man kontrakt med det belgiska skivbolaget Alfa Matrix som senare samma år släppte remixsamlingen “Equilibrium” och två år efter detta kom så det senaste studioalbumet “Nemesis” (2005). För fyra år sedan (2008) släppte man även samlingsskivan “2001-2008: A Shot and a Bassline”.

Efter detta har det varit tämligen tyst från Glis, i alla fall fram till nu. Singelsläppet “Apocalypse Parties” landade under hösten och är det första smakprovet från det kommande albumet “Phoenix”.

Efter tidiga dansgolvsdräpare som “It’s Empty in Her Eyes” och “No Pulse!” så står det nu klart att Glis har gått mot ett ännu mörkare och industriellare sound och på det nya albumet får Shaun även gästspel i form av sångerskan Lauren Krothe (från Panzer AG och Blip) samt proggrockaren Johnny Unicorn.

Det nya albumet har också ett svenskt inslag i form av en remix på “Apocalypse Parties” signerad Auto-Auto-bekantingen och tillika Aesthetic Perfection-keyboardisten Elliott Berlin. (Missa inte smakprov från det kommande albumet samt Elliotts remix nedan!)

“Phoenix” släpps den 15 mars via Alfa Matrix.

Tracklist

 1. Apocalypse Parties
 2. Insomniac
 3. Dead Set 7am
 4. Keep the Memory
 5. Death by Misadventure
 6. Burned Up
 7. Seconds
 8. Coldheart Tempo
 9. Reprise: The Way You’re Falling
 10. Take It This Far
 11. Watch over You
 12. Blue Sky Night
 13. Crush
 14. Stars in the Sea
 15. Apocalypse Parties (Trashed by Elliott Berlin)


Share Button

Comments are closed.