Subscribe via: RSS

Provision gör ny revolution

Posted on 14 September 2012

Provision gör ny revolution

Den Houstonbaserade synthpoptrion Provision, som består Breye Kiser, Jen Kiser och den senaste bandmedlemmen Matt Willis (som anslöt under 2009), återvände efter fyra års uppehåll med “Paradigm Shift” under 2010.

Nu gör man sig redo att presentera bandets femte fullängdare “A New Revolution” som innehåller nio nyskrivna låtar samt en nyinspelning av “Innocence” som släpptes i original 2002. (Provlyssna/köp två låtar från albumet nedan!)

Inspelningarna är gjorda mellan april och augusti i år i Red Square Digital i Houston och för första gången i bandets historia har hela den nuvarande uppsättningen av bandet alla medverkat under resans gång.

För första gången har man också skrivit låttexter med socialt och politiskt innehåll, sammanflätade med låtar som längtar efter förändring, uppror, identitet, tro, löfte, bedrägeri och avslutning.

Den nya fullängdaren mastras av den nära vännen Dan Guenther (alias Dan VC), som är känd från bland annat Blind Faith And Envy och har tidigare även bidragit med en remix av “Perversions of Conventional Warfare” som inkluderades på EP’n “Ideal Warfare” (2006). Han är sedan länge ett stort Provision-fan och är även aktiv med sitt electro-industrial projekt Vain Collector.

Provision bildades under början av 2000-talet av frontmannen och låtskrivaren Breye Kiser och bandet albumdebuterade med “Evaporate” (2002) och har sedan dess följt upp med “Visualize” (2004), “The Consequence” (2006) och det senaste albumet “Paradigm Shift” som släpptes för två år sedan (2010).

“A New Revolution” släpps den 11 oktober via Kathodik Records.

Tracklist

  1. Innocence
  2. Deception
  3. Skin
  4. Tomorrow
  5. Image of You
  6. Divided
  7. A New Revolution
  8. Metamorphosis
  9. So Little Time
  10. How it Ends

Share Button

Comments are closed.