Subscribe via: RSS

Mentallo And The Fixer äntligen tillbaka i etern

Posted on 28 September 2012

Mentallo And The Fixer äntligen tillbaka i etern

Efter förra årets massiva 4-disc boxsläpp “Mentallo And The Fixer & Associated Projects” innehållande udda och tidigare outgivet material från den legendariska duon, så återvänder nu Mentallo And The Fixer med det första nya studiomaterial sedan “Enlightenment Through A Chemical Catalyst” som släpptes för drygt fem år sedan (2007).

Det kommande albumet “Music From the Eather” innehåller totalt 27 (!) nya personliga berättelser av frontmannen Gary Dassing och tar vid där det senaste albumet avslutades. Över två skivor – titulerade “Good News and Warning” och “Altered Everything Forever” levererar han ett soundtrack till vår tids stress och okontrollerade kaos.

Beväpnad med flera lager av skruvade synthar och förvandlar han Mentallo And The Fixer till en ljudskapande alkemist med sin egen  plågade själ som en stämgaffel. Den amerikanske konstnären översätter sina egna konstiga minnen från den nervösa eviga natten till ett tätt, komplext och häpnadsväckande konstverk. Extravagant electro-industri med en ljudbild likt en dagbok av en djävul på droger. “Music From the Eather” är en nystart i Garys skapandeprocess där han istället för att fortätta med att älta det tidiare framgångsrika konceptet helt och hållet har återuppfunnit sitt sound.

Frontmannen Gary Dassing berättar mer

“Jag ville skapa musik med en ny ljudbild, förflyttad till en annan arena, något jag inte har gjort tidigare. Jag ville att musiken skulle tala för sig själv och ville helt enkelt skriva musik som stimulerar mina egna öron, musik som får mig själv att totalt flippa ur!”

Albumet levereras, utöver den ordinarie utgåvan i digipak (2CD) även i en begränsad 3CD-boxutåva med bonusdiscen ** “The Golden Thread Which Binds Them” som utöver tio remixer innehåller ytterligare sex exklusiva spår.

Mentallo and The Fixer bildades i början av nittiotalet av Gary Dessing och den (numera avhoppade) brodern Dwayne Dassing. Duon albumdebuterade med “No Rest For The Wicked” som släpptes via det legendariska skivbolag Zoth Ommog 1992, har sedan dess släppt ytterligare ett tiotal album och samarbetat med en rad andra projekt genom åren.

Music From the Eather” släpps den 26 oktober via Alfa Matrix.

Tracklist “Good News and Warning”

 1. Disturbing the Priest
 2. Metaphysical Agents
 3. Warrior Within
 4. Prelude to a Plateshift
 5. Holywar In My Head
 6. Untapped Regions
 7. Watching the Stars Fall
 8. Shadow of My Former Self
 9. Penicillin For the Soul
 10. Wandering Off In the Dark
 11. Becoming the Candle Light (Defining Moment)
 12. Sensory Illusion Destroyed
 13. First Flower

Tracklist “Altered Everything Forever”

 1. Rriding the Razors Edge
 2. Perma Fried
 3. Sensory Illusion Destroyed (Equivica Mix)
 4. Shaking, Seizures and Aftereffects
 5. Frankenstein Molecule
 6. Chakras and Studdering
 7. Beginning of the End
 8. Perma Fried (Tantric Mix)
 9. Occult Genetic Code
 10. Amigdula Sharp Bender
 11. Shadow of My Former Self (Ego Shredder)
 12. Complete Loss of Reality
 13. Clairity of Perception
 14. Shortcut to Selfharm
 15. Dark Perceptions Unfolding
 16. Everything Went Wrong
 17. My Night Under the Crushing Mattress
 18. Untapped Regions (A New Alloy Blooms in the Crucible)

Tracklist “The Golden Thread Which Binds Them” ***

 1. Riding the Razors Edge (Empty Vial)
 2. Complete Loss of Reality (Mescalito Mix)
 3. Beginning of the End (Etheric mix)
 4. Spanning the Bandwidth
 5. Tektonik Plates
 6. Opening the Bandwidth For the Cosmic Signal
 7. Solar Flower
 8. Wonderful World of Nausea
 9. Warrior Within (Etheric Mix)
 10. Complete Loss of Reality (Candyflip)
 11. Tactile Mayhem
 12. Holywar in My Head (Hyperaware)
 13. Riding the Razors Edge (Datura Blackout)
 14. Brief But Violent Illness (Silent Curandero)
 15. Untapped Regions (Loops and Illusions)
 16. Shortcut To Self Harm (4am Fire Alarm)
Share Button

Comments are closed.