Subscribe via: RSS

The Pain Machinery – “Restart”

Posted on 13 August 2012

The Pain Machinery – “Restart”

Format: (Album) Vinyl, Kassett, Digital
Skivbolag: Complete Control Productions
Releasedatum: 29 juni 2012
Genre: EBM, Industrial, Experimental
Recensent: Lisa Zetterström

Snyggt men spretigt från Stockholmsduon

”Restart” är det senaste albumet från stockholmsduon The Pain Machinery, som milt sagt är mycket produktiv. De har sedan 2010 släppt tre fullängdare och ”Restart” är alltså deras fjärde på två år. I slutet av juni hade de en releasefest på KGB i Stockholm för detta album, vilket är mer än vad andra band har (och borde ha, jag älskar partaj). Det märks att medlemmarna Jonas Hedberg och Anders Karlsson brinner för sitt kärleksbarn, men samtidigt känns det som att de hade alldeles för bråttom med att slutföra ”Restart”. Det har gått fort, alldeles för fort.

Det är mycket snygg experimentell industrial med mycket new beat- och acidvibbar (vilket såklart går hem hos mig) men det känns inte som att det finns någon närmare eftertanke och budskap med albumet. Det är något spretigt och rörigt – och inget som griper i tag i mig förutom första låten ”Liquid Silver”, som enligt mig är en pärla. Den har en väldigt kuslig stämning och känns väldigt creepy emellanåt, vilket jag älskar. Jag önskar att hela albumet hade haft samma röda tråd.

Hade The Pain Machinery låtit arbetet med albumet få mogna och ta sin tid, så hade det kunnat bli riktigt lysande.

Tracklist

  1. Liquid Silver  4:37
  2. Kick  3:54
  3. Outside  4:44
  4. Wired  4:59
  5. Running Red  4:24
  6. There Will Be Blood  3:47
  7. Damage  4:22
  8. Like Ice (Digital version)
  9. Running Red (Bonus Beats) **

** Medföljer som bonus vid köp av hela albumet digitalt.

Share Button

One Response to “The Pain Machinery – “Restart””


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] presenterar en musikvideo till “Kick” som är hämtad från bandets senaste album “Restart“. Producerad av Nipcat Cinema. Regi: Sami Sinervä, foto: Filip Stankovic. […]