Subscribe via: RSS

Liverapport: Romo Night 20120728, Göteborg

Posted on 04 August 2012

Artister: Bossa Machine, Michigan
Datum: lördag 28 juli 2012
Scen: Jazzhuset, Göteborg

Rapport & Foto: Anders Nord

OBS! Missa inte fotoalbumet nedanför rapporten!

Så var det dags för ytterligare ett Romo Night att gå av stapeln. Denna gång med Bossa Machine och Michigan på scenen. Efter att bland annat pratat om att köpa musik, att nittiotalssynthen inte fungerar på dansgolvet på senare tid samt gamla minnen med arrangören Tobbe Lander var det dags för kvällens första band Bossa Machine.

När första låten “Easy Listening” framförs undrar jag uppriktigt vad alla goda ord om bandet kommer ifrån. Men från “The Fat and Ugly” och framåt är jag fast. Svängigt! Och med två musiker som trivs på scen så blir den sex låtar långa spelningen till en rätt mysig tillställning. Jag stod där med ett leende och gungande höft och det skall bli väldigt intressant att följa Gustaf och Maria i framtiden!

När det sen var dags för Michigan att gå på scenen så fylldes den främre delen av ditresta vänner och släktingar. Redan från första låten “Domination” var det allsång som fortsatte efter att låtarna avsluats. Lokalen var full av dansande människoroch stämningen var på topp! Michigan åt hållet som (i alla fall jag!) tycker att Depeche Mode borde ha utvecklats till runt tidpunkten av “Songs of Faith and Devotion”. Glatt, medryckande och helt elektroniskt! Andra höjdpunkter från spelningen var “Sorrows” och “Shine in Silver”. Jag ser väldigt mycket fram mot nytt material från de tidigare Quest for fame-vinnarna.

Kvällen avslutades med ett fantastiskt dansgolv med mängder av hits från Romo Nights tid på (den tidigare lokalen) Kåren. Undantaget var And Ones “Shouts of Joy (You Ryth Mix)” som var dansgolvets klara vinnare!

Stort tack till Tobbe Lander, Bossa Machine, Michigan och alla andra underbara och glada människor för en helt fantastiskt trevlig kväll! Nästa Romo Night är den 17 augusti, då med svenska Ostrich på scenen. Hoppas vi ses då!

Bossa Machine

Bossa Machine

Michigan

Michigan

Share Button

Comments are closed.