Subscribe via: RSS

Fox Hunting – “Masquerade”

Posted on 23 August 2012

Fox Hunting – “Masquerade”

Format: (Album), CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Spoke Digital Agency
Releasedatum: 9 maj 2012
Genre: Synthpop, Electropop
Recensent: Jens Atterstrand

Fox Hunting lämnar hotellobbyn bakom sig

Stockholmsduon Fox Hunting utgörs av sångaren Peter Påhlman och Niklas Kärreskog, som tidigare är känd från bland annat Joy Serene och som en av Emmons två livekeyboardister. De båda stötte samman under 1998 när de studerade grafisk design tillsammans och efter att ha konstaterat att de hade en hel del gemensamma musikaliska influenser som Pet Shop Boys, John Foxx, Giorgio Moroder, A-ha och Depeche Mode började de producera musik tillsammans under bandnamnet Fox Hunting.

Efter debutalbumet “Invitation” (2006) och förra årets EP “Location” så presenterade de i våras bandets andra fullängdare “Masquerade”.

Via fortsatt ganska ganska soft och tillbakalutat, men stundtals väldigt behagligt blipblopp från analogljudande och retrodoftande synthar, levererar man här åtta nyskrivna elektroniska poplåtar. Utöver dessa även de två (dryga minuten långa) instrumentala “Popcode I” och “Popcode II”, där den förstnämda är en rapp, glättig sak som agerar albumets intro.

Tempot är något högre än på “Location” och duon vågar på flera spår släppa lite mer på tyglarna. De snabbare spåren, som det tidigare singelsläppet “Hurting”, “Made of Gold (Technicolor)” och “Nineteen Eighty-Four” griper alla bra tag i lyssnaren, väldigt snyggt arrangerade och med en väldigt behaglig ljudbild. Peters sammetslena stämma, som i vissa partier kryddats upp med en vocoder, passar väldigt bra och ger duon ett ganska originellt och egensinnigt sound.

Fox Hunting har absolut lämnat den lågmälda hotellobbyn där förra årets EP “Location” till större delen utspelade sig bakom sig. Det är inte längre lika långtråkigt, anonymt och tillbakadraget – och albumet innehåller flera starka kort. Man har ännu inte bestigit dansgolvet fullt ut men på “Masquerade” är man i alla fall redo att beställa de första drinkarna i baren.

Tracklist

 1. Popcode I  1:25
 2. Fighting For Them  4:11
 3. Made of Gold (Technicolor)  4:16
 4. Nineteen Eighty-Four  3:41
 5. Hurting  3:12
 6. Popcode II  1:16
 7. Meet the Fox  5:14
 8. Start the Simulation  3:30
 9. This is What You Have to Do  3:49
 10. We Made Berlin Burn  6:06
Share Button

3 Responses to “Fox Hunting – “Masquerade””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] stockholmsbaserade duon Fox Hunting, som tidigare i år släppte bandets andra album “Masquerade” levererar en cover på Pet Shop Boys – “Paninaro”. […]

 2. […] presenterar en video till “Fighting For Them” hämtad från bandets senaste album “Masquerade” som släpptes i somras. […]

 3. […] Den svenska electropopduon Fox Hunting, med sångaren Peter Påhlman och Emmon-livekeyboardisten Niklas Kärreskog (även tidigare i Joy Serene), albumdebuterade på egen hand med “Invitation” redan 2006. Fem år senare (2011) återvände man med EP’n “Location” och förra året presenterades duons andra fullängdar “Masquerade”. […]