Subscribe via: RSS

Clan of Xymox hyllar besläktade andar

Posted on 01 August 2012

Clan of Xymox hyllar besläktade andar

Efter förra årets albumsläpp “Darkest Hour”, den efterföljande världsturnén och livealbumet/DVD’n “Live At The Castle Party” som spelades in på den klassiska polska festivalen, så återvänder nu legendariska Clan of Xymox med en hyllning till sina egna idoler.

“Kindred Spirits” så gör den holländska kvartetten, som i dagsläget består av frontmannen och sångaren Ronny Moorings tillsammans med Mario Usai, Mojca Zugna och Yvonne de Ray, covers på ett antal låtar av band man själva hämtat mycket inspiration ifrån, därav The Sisters Of Mercy, The Cure, Nine Inch Nails, New Order, Joy Division och Depeche Mode.

Clan of Xymox bildades i början av åttiotalet och består i dagsläget av frontmannen och sångaren Ronny Moorings tillsammans med Mario Usai, Mojca Zugna och Yvonne de Ray. Bandet debuterade med den egensläppta “Subsequent Pleasures” under 1983, plockades två år senare upp av det klassiska skivbolaget 4AD och har sedan dess släppt ytterligare nio fullängdare och ett tiotal singlar och EP’s. Det stora genombrottet kom under slutet av åttiotalet, med hits som “Blind Hearts” och “A Million Things”.

“Kindred Spirits” släpps den 9 oktober via Metropolis Records.

Tracklist

 1. 1. Venus (Shocking Blue)
 2. Alice (The Sisters of Mercy)
 3. Is Vic There? (Department S)
 4. A Forest (The Cure)
 5. Something I Can Never Have (Nine Inch Nails)
 6. Red Light (Siouxsie and the Banshees)
 7. Decades (Joy Division)
 8. Heroes (David Bowie)
 9. A Question Of Time (Depeche Mode)
 10. Creep (Radiohead)
 11. Blue Monday (New Order)
Share Button

Comments are closed.