Subscribe via: RSS

All the Ashes – “Gottesteilchen”

Posted on 21 August 2012

All the Ashes – “Gottesteilchen”

Format: (Album), CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Bosom Music
Releasedatum: 1 december 2011
Genre: Bodypop
Recensent: Jens Atterstrand

Typisk tysk bodypop med finess

Starkt influerade av hemlandets fornstora hjältar i genren, med band som And One och dess följeslagare och hela Neue Deutche Welle-vågen i förarsätet, så levererar här den Essenbaserade trion, som består av Carsten Rehmann (från den tyska electro/rock-kvartetten In Progress), Marcel Flegel och Joachim Schreiber, sin refrängstarka, svulstiga och (stundtals) riktigt svängiga bodypop på debutalbumet “Gottesteilchen”.

Duon uppmärksammades av produktionsbolaget Boson Music efter att man medverkat på bland annat två upplagor av den tyska samlingsserien “Extreme Sündenfall” och det tyska magasinet Sonic Seducers “Cold Hands Seduction”.

Allt radas upp i ett rasande tempo redan från första spåret och den som planerar att överhuvudtaget kunna lämna dansgolvet någon gång under den första halvan bör snabbt tänka om! Ljudbilden är för det mesta väldigt kraftfull, analog, taktfast, bombastiskt och i största allmänhet väldigt bastant. Det är först på det åttonde spåret man väljer att överhuvudtaget sänka tempot en aning. Vissa partier är lite tjatiga fram till dess,  men trots detta lyckas man ganska hyfsat med att förmedla det man vill. Sånginsatsen är godkänd för det mesta och man blandar tyska med engelska. (fortsättning nedan)


De tre inledande spåren, den And One-doftande “Alien Species Zero”, andraspåret “Mann Im Mond” och titelspåret “Gottesteilchen” studsar fram på ett riktigt trevligt sätt. Styrkan hos All the Ashes finner man i de partier där den mörka prägeln och de mastiga arrangemangen får lite luft med hjälp av snygga passager, stråkarrangemang och härliga melodislingor. Typiskt tyskt skulle många säkert konstatera. Tyskspråkig bodypop med en hel del undangömd finess skulle jag säga.

All The Ashes låter lite som en korsning av svenska Spark!, Welle:Erdball, And One och mer klassisk tysk body. På “Gottesteilchen” levererar man detta utan att skämmas för sig och albumet bildar en helhet som nog fungerar lika bra på dansgolvet som i hörlurarna.

Tracklist

  1. Alien Species Zero  4:51
  2. Mann Im Mond  3:52
  3. Gottesteilchen  4:22
  4. Kopfkino  3:52
  5. Wind  3:44
  6. Ana  4:13
  7. Alte Geister  4:48
  8. Alone  7:10
  9. Herz aus stahl  4:42
  10. Down the Drain  5:21
Share Button

Comments are closed.