Subscribe via: RSS

Salongstema på ny Cosmicity-EP

Posted on 14 July 2012

Salongstema på ny Cosmicity-EP

Hjärnan bakom synthpopprojektet Cosmicity, den Michiganbaserade Mark Nicholas, fortsätter på den inslagna vägen och presenterar nu ännu en EP. “Parlours & Sofas” följer upp “ASCII Cupcake EP” som han släppte under 2010 och de nya låtarna beskrivs av frontmannen själv som Cosmicitys absolut starkaste material på mycket länge. Onekligen originella och smärtsamt ärliga elektroniska poplåtar rikligt fyllda med detaljer.

“Parlours & Sofas” finns ute sedan den 6 juli och kan avnjutas och köpas digitalt via Cosmicitys bandcampsida för endast $5. Vid fullt köp av hela EP’n inkluderas även en instrumentalversion av den avslutande “This is So Lonely”. Den finns även att tillgå via Spotify och de flesta digitala butiker.

Mark Nicholas startade Cosmicity under början av nittiotalet genom att på egen hand släppa “The Vision” (1994) och “The Moment” (1995). Efter detta plockades Cosmicity upp av Todd Durants synth- och electropopinriktade skivbolag A Different Drum och har sedan det begav sig levererat ytterligare sju fullängdare och ett antal singlar och EP’s. Det stora genombrottet skedde med den senaste fullängdaren “Escape Pod For Two” som släpptes under 2003.

Share Button

Comments are closed.