Subscribe via: RSS

Neuroticfish visar livstecken

Posted on 23 July 2012

Neuroticfish visar livstecken

Efter 2005 års studioalbum “Gelb” så blev det (bortsett från 2008 års samlingsskiva “A Greater Good – History 1998-2008”) plötsligt förvånande och tvärt väldigt tyst från tyska Neuroticfish. Bandet var stilbildande under det sena nittiotalet och början av 2000-talets futurepopvåg med sin unika mix av EBM och synthpop.

Nu annonserar den tyska duon, som består av låtskrivaren och sångaren Sascha Mario Klein och keyboardisten och producenten Henning Verlage, att de sakta men säkert har börjat skriva nytt material till ett kommande album som beräknas vara färdigt att introduceras till vintern 2012/våren 2013.

Neuroticfish bildades 1995 och gjorde officiell debut med EP’n “Music For A Paranormal Life” fyra år senare (1999). Denna följdes i sin tur upp med albumet “No Instruments”, som släpptes via lilla VISION Records, det tyska skivbolaget som när det begav sig även släppte skivor med svenska S.P.O.C.K. och DAF-sidoprojektet DAF/DOS.

Det ordentliga genombrottet gjorde bandet med det andra albumet “Les Chansons Neurotiques” (2002), som innehöll hits som bland annat “Wake Me Up” och “Prostitute”. De två låtarna släpptes även som singlar under 2001 respektive 2002.

Share Button

One Response to “Neuroticfish visar livstecken”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] som vi rapporterade i somras så är Neuroticfish inom kort åter albumaktuella med “A Sign of Life” som är […]