Subscribe via: RSS

Minus the Tiger – “Minus the Tiger”

Posted on 24 July 2012

Minus the Tiger – “Minus the Tiger”

Format: (Album), CD, Digital, Spotify
Skivbolag: V2 Records
Releasedatum: 9 april 2012
Genre: Electropop, Pop
Recensent: Niklas Hurtig

Experimentiell elektronisk pop når nästan ända fram

Den nederländska gruppen debuterar med det självbetitlade albumet – döpt efter sångerskans avlidna katt – med ett intressant elektroniskt sound som osar av svenska influenser.

Vid en första genomlyssning verkar Minus the Tigers debutalbum vara lika nyskapande och intressant som Austras motsvarighet från 2011. Men de geniala och nyskapande delarna som gjorde den senare till en av förra årets bästa album blommar inte riktigt upp i denna. Man hör detaljer som – med mer arbete kunde vara fantastiska – endast stannar vid ”bra”.

Likheterna med The Knife och Austra är uppenbara och placerar sig någonstans däremellan. Men sångerskan Anne Broekmans röst har varken Katie Stelmanis vibrato eller Karin Dreijers unika sångteknik. Detta till trots fungerar den väldigt bra i den liknande ljudbilden.

Där Austras musik fokuserade på Katies röst och pianon är Minus the Tiger mer lättsamma och Annes röst samsas med stämningsfulla ljudlandskap framförda i ett lågt tempo med bitvis bombastiska slagverk.

Från trumljuden i den experimentiella “Animals” till electropoppiga “Hunted” till avslutningsballaden “Moving Mountains” visar Minus The Tiger upp en härlig variation. Detta bådar gott för framtiden.

Tracklist

 1. No Have  4:21
 2. Home is Where The Heart is  3:06
 3. Follow Me Down  3:41
 4. Where Did You Go  5:20
 5. Animals  2:41
 6. Hunted  3:29
 7. Let Go  3:48
 8. Keep It To Yourself  5:00
 9. Rooftop, Hilltop  3:09
 10. The Call Back  3:05
 11. Moving Mountains  4:08
Share Button

Comments are closed.