Subscribe via: RSS

In Strict Confidence besöker Utopia

Posted on 20 July 2012

In Strict Confidence besöker Utopia

Efter stora framgångar med “La Parade Monstrueuse” som släpptes för drygt två år sedan (2010), så återvänder nu den tyska electro/darkwave-kvintetten, som frontas av den karismatiske sångaren Dennis Ostermann, med nya albumet “Utopia”.

På den nya fullängdaren levererar In Strict Confidence elva nya spår av bandet originella mix av neue deutche hart, electro/EBM och darkwave med sång på både engelska, tyska och latin. Det första smakprovet, EP’n “Morpheus” dök upp under våren och levererar en bra bild av hur det nya materialet låter. (se video nedan)

In Strict Confidence tog sina första stapplande steg under det tidiga nittiotalet. Bandet plockades under 1996 upp av Andreas Tomallas (alias Talla 2XLC) lengendariska skivbolag Zoth Ommog där man gjorde officiell albumdebut med “Cryogenix” under 1996. Bandet har sedan detta begav sig levererat ytterligare en handfull fullängdare och ett par dussin singlar och EP’s.

“Utopia” släpps den 21 september via Minuswelt Musikfabrik.

Tracklist

 1. Morpheus
 2. Tiefer
 3. Justice
 4. Forever And More
 5. Archangel
 6. Irgendwo im Nirgendwo
 7. Being Born
 8. Karasevdah
 9. Silver Tongues
 10. Silver Bells
 11. She Came With Knives

Share Button

Comments are closed.