Subscribe via: RSS

Front Line Assembly återvänder till rötterna

Posted on 23 July 2012

Front Line Assembly återvänder till rötterna

Under den här veckan inleder kanadensiska industrial-pionjärerna i Front Line Assembly inspelningarna av det kommande albumet.

Sångaren och frontmannen Bill Leeb har under de senaste åren rekryterat ynglingarna Jeremy Inkel, Jason Bazinet och den tidigare Left Spine Down-medlemmen Jarred Slingerland till den nya lineupen. En lineup som sedan tidigare också innehåller ljudkonstnären och producenten Chris Peterson. Till produktionen av det nya albumet har man även dragit till sig Craig Johnsen (som tidigare arbetat med bland annat Unit 187) och en nykomling vid namn Sasha Kevil.

Bandet har nyligen avslutat inspelningarna av soundtracket till det Carbon Games-producerade dataspelet “AirMech”, som innehåller tolv spår och släpps via Metropolis Records till hösten. På det nya ordinarie studioalbumet planerar man att kasta gitarrerna och gå tillbaka till bandets rötter med ett mer genomgående elektroniskt sound.

Frontmannen Bill Leeb, som i skrivande stund även arbetar med nya albumet “Music Box Opera” med sitt electro-ambienta sidoprojekt Delerium (där första singeln “Chrysalis Heart” släpps inom kort) hade följande att berätta om spelsoundtracket i en intervju med svenska Releasemagazine:

“It’s very hard electronics, and I have to say this really kicks it. It’s got 12 songs in total, and will be released by Metropolis in late fall. Easily one of my favourite releases ever! Everyone worked so hard, and it’s really a labour of love. It was so cool seeing all these young guys really get into it.”

Kring det kommande albumet berättade Bill Leeb följande:

“Basically we expect to kick ass with this. Everyone seem very inspired these days, and that is a good starting point. We are shooting for a spring release, and then do a tour of Europe as well. We’re also thinking of losing the guitars for the live shows, and go back to the old days of just electronics.”

Foto: Jens Atterstrand (Debaser Slussen Oktober 2011)

Share Button

One Response to “Front Line Assembly återvänder till rötterna”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] släpptes sent i höstas, så är nu kanadensiska Front Line Assembly (precis som vi rapporterat tidigare) äntligen […]