Subscribe via: RSS

Douglas J. McCarthy – “Hey”

Posted on 13 July 2012

Douglas J. McCarthy – “Hey”

Format: (Singel), Digital, Spotify
Skivbolag: Shaboom Black Records
Releasedatum: 9 april 2012
Genre: Electronic, Experimental
Recensent: Lisa Zetterström

Förvånande lågmäld solodebut av Nitzer Ebb-frontmannen

Efter att ha gästspelat med andra artister de senaste åren, bland annat med And One (på deras senaste platta “S.T.O.P.”), och med Motor, så är det dags för Douglas J. McCarthy att ta steget till att släppa eget. Douglas är för många inom EBM/synthscenen något av en hjälte, vilket i mångt och mycket beror på att han är sångare i det tidlösa och stilbildande EBM-bandet Nitzer Ebb.

Därför kan det tyckas något förvånande, men ändå inte, att han väljer att göra ett soloprojekt som varken känns EBM eller för den delen synth. Jag vet inte exakt hur jag ska klassificera denna musik, men rätt experimentell, lågmäld. Hans singel ”Hey” framstår som något obegriplig, och för mig är det något oklart vad Douglas vill förmedla med denna låt: Jag känner ingenting speciellt. Det är ingen låt jag skulle spela upp för någon jag gillar, om man säger det så. Douglas ska släppa en fullängdare senare i sommar, och jag hoppas innerligt att de andra låtarna på skivan är intressantare. Experimentell musik i all ära, jag gillar sådan musik, men man ska ju känna något också. Få ett intryck. Jag får tyvärr inget.

Det finns även några remixer på samma singel, men de är ungefär lika intetsägande. Mono Electric-remixarna har förvisso ett sound som jag gillar, och som drar upp betyget lite, men de lyckas ändå inte rädda singeln avsevärt.

Tracklist

  1. Hey (Radio Mix)  4:02
  2. Hey (Extended Mix)  5:34
  3. Hey (Reverse Commuter Mix)  5:54
  4. Hey (Mono Electric Orchestra Mix)  8:32
  5. Hey (Mono Electric Orchestra Dub)  8:32

Share Button

Comments are closed.