Subscribe via: RSS

Darkmen – “Living On Borrowed Time”

Posted on 29 July 2012

Darkmen – “Living On Borrowed Time”

Format: (Album), CD, Digital, Spotify
Skivbolag: EKProduct
Releasedatum: 15 maj 2012
Genre: Oldschool EBM, Electropunk
Recensent: Lisa Zetterström

Sexig, primitiv och sofistikerad grottbody

Första gången jag vill minnas att jag lyssnade på belgiska Darkmen, var när jag hörde ”Accept the Pain”Electro Arc-samlingen ”Electro Bosom Buddies Music” från 2009 och just då kändes de mest som ett oldschool EBM band i mängden. De kaxade inte tillräckligt mycket och stack inte ut anmärkningsvärt.

Det kan man inte påstå om ”Living On Borrowed Time”. Det här är nästan extremt. Det är aggressivt, hårt, våldsamt och därmed även väldigt sexigt, om man är lagd åt det hållet. När jag hör musiken så vill jag dricka jäger, slå sönder något och göra annat som är mycket destruktivt. Det här är oldschool EBM/electropunk/grottbody i dess råaste form, primitivt men ändå något sofistikerat! Det är en aggression som med nöd och näppe hålls under kontroll. Darkmen gör det tydligt för alla att de är gjorda av stål, hatar polisen och vägrar be om ursäkt. Det känns som att man försöker göra anspråk på titeln ”Brutalaste oldschool EBM-bandet”.

Många stora band och artister, som Marilyn Manson och Black Sabbath, har genom tiderna anklagats för att uppmana unga fans till destruktivt beteende. Om man är sån, så kan man även lägga till Darkmen på listan. ”Living On Borrowed Time” är nämligen perfekt ”dricka öl och slåss”-musik.

Bästa låt: “Run and Hide”.

Tracklist

 1. Stahlwerk 1  4:16
 2. Legs Like Gold  2:44
 3. Scheissmusik  3:05
 4. Liar!  3:22
 5. Run and Hide  2:50
 6. We Are Hard  2:32
 7. A.C.a.B.  2:34
 8. No Pain, No Shame  3:08
 9. I Feel it in Me  4:13
 10. Open Your Eyes  2:54
 11. Bitch!  2:18
 12. Legs Like Gold (K-Bereit Remix)  4:10
 13. We Are Hard (NordarR Remix)  2:34
 14. Legs Like Gold (Grandchaos Remix)  3:35
 15. We Are Hard (Mechaload Remix)  4:17
 16. We Are Hard (Mr Dupont Remix)  3:34
Share Button

Comments are closed.