Subscribe via: RSS

Vanguard – “Sanctuary”

Posted on 04 June 2012

Vanguard – “Sanctuary”
Format: (Album), CD, Digital
Skivbolag: Conzoom Records
Releasedatum: 1 juni (digital), 15 juni (CD)
Genre: Synthpop, Futurepop
Recensent: Jens Atterstrand

 

Tar det svenska synthpoparvet vidare med äran i behåll

Efter en den självtitulerade demo-EP’n “Vanguard”, en medverkan på den sjätte installationen av Conzoom Records synth- och electropopfokuserade samlingsserie “Electropop” och en bejublad spelning på Romo Night nyligen, så är nu Göteborgsduon Vanguard, som består av Jonas Olofsson och Patrik Hansson, äntligen redo att presentera bandets debutalbum “Sanctuary”.

Starka melodier och snygga arrangemang ligger i fokus när Vanguard levererar sin moderna, futurepopkryddade och väldigt dansanta synthpop, där man stilrent och taktfast målar upp sina ljudlandskap.

Det är i de snabbare refrängstarka spåren som (den inledande) “Shine”, min personliga favorit “Now That We’re Here”, “My World” och “What Did You Achieve?” som duon visar upp sig från sin allra bästa sida och, med undantag från ett par-tre upprepningar, är merparten av spåren välkomponerade.

Sånginsatsen är överlag också väldigt bra och även produktionskvaliteten är jämngod albumet igenom. Av de tre lugnare låtarna i sin tur så är den avslutande, för övrigt väldigt snyggt och annorlunda arrangerade, “A Certain End” den absolut starkaste.

Vanguard har visat upp en stark debut som ger mersmak och man behöver absolut inte skämmas för på “Sanctuary” träffar man rätt med det mesta och tar det svenska synthpoparvet vidare med äran i behåll!

(Red.anm: Passa på att beställa den fysiska utgåvan som innehåller de två bonusspåren “Shame” och “Better Man” **)

Tracklist

 1. Shine  4:16
 2. Goodbye  4:00
 3. Save Me From Myself  4:01
 4. Now that We’re Here  4:46
 5. My World  4:55
 6. Make the Cut Clean  4:06
 7. In Your Arms  3:57
 8. What Did You Achieve?  4:00
 9. Obscene  3:52
 10. Trigger  4:04
 11. Rage  2:57
 12. A Certain End  4:12
 13. Shame **  4:12
 14. Better Man **  4:07

 

Share Button

2 Responses to “Vanguard – “Sanctuary””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] musikvideon till Vanguards “Goodbye”. Hämtad från debutalbumet “Sanctuary”. Regisserad av Nicolina Sturesson (Svalorna Mediaproduktion) och filmad av Eric Hasso (Igelkott […]

 2. […] förra årets debutalbum “Sanctuary” och den påföljande singeln “Goodbye” så presenterar svenska Vanguard nu gratis-EP:n […]