Subscribe via: RSS

The Pain Machinery startar om

Posted on 05 June 2012

The Pain Machinery startar om

Efter förra årets “Auto Surveillance”, som (för ovanlighetens skull) föregicks av remixalbumet “Surveillance Culture”, så återvänder nu The Pain Machinery med bandets sjunde fullängdare “Restart”.

Det första smakprovet, singeln “Running Red” finns ute nu och levereras med b-sidan “Grinder” i en omarbetad version (Revisited).

På det nya albumet presenterar Stockholmsduon, som består av Anders Karlsson och Jonas Hedberg, åtta nya spår med influenser från brittisk electropunk, nordamerikansk acid house och belgisk hardcore-disco.

Till skillnad från den senaste fullängdaren, där temat gav en brutalt cyniskt synvinkel på dagens sociala frågor så ligger texterna den här gången mer på det personliga, vilket är resultatet av ett ansträngande tid för bandmedlemmarna.

“Vi har både gått igenom några tuffa fläckar under de senaste åren och ett låt som “Damage” återspeglar just detta medan “Running Red” å andra sidan handlar om trångsynta välgörare som påstås vara förnuftets röst, när man i själva verket ofta är de mest intoleranta människorna därute. Vi är för denna sakens skull nödvändigtvis inte överens om politiken inom bandet hela tiden, men vi delar en motvilja mot hycklare och uppenbarligen finns det ingen brist på dem, oavsett deras politiska sympatier. ”

The Pain Machinery använder en klassisk maskinmark i sitt musikskapande, som till exempel sequencern Pro One, Simmons elektroniska trummor, Roland TR-606 samt diverse trasiga prylar, redskap och metallskrot för att producera sin rytmiska maskinfunk. Den här gången har man också fått gästspel på sång av Robert Lane (från //TENSE//) på “There Will Be Blood”, där Robert ylar psykotiskt på en bädd av dunkande industristark houseacid!

“Vi delar en liknande vision med //TENSE// och vi kände att han (Robert) skulle vara en bra match för det spåret. Vi har arbetat med människor som Jared Louche från Chemlab i det förflutna och det är alltid intressant att ha med en del av oförutsägbarhet för att hålla dig på tårna! “

“Restart” släpps digitalt, på kassett och på vinyl den 29 juni via Complete Control Productions.

(OBS! Alla förbeställningar av albumet levereras med en bonusdisc med den digitala utgåvan!)

Tracklist (Vinyl)

Sida A

 1. Liquid Silver
 2. Kick
 3. Outside
 4. Wired

Sida B

 1. Running Red
 2. There Will Be Blood
 3. Damage
 4. Like Ice (LP Version)

Tracklist (Digitala utgåvan)

 1. Liquid Silver
 2. Kick
 3. Outside
 4. Wired
 5. Running Red
 6. There Will Be Blood
 7. Damage
 8. Like Ice (Digital version)
 9. Running Red (Bonus Beats)
Share Button

Comments are closed.