Subscribe via: RSS

Social Ambitions – “Anticipation”

Posted on 03 June 2012

Social Ambitions – “Anticipation”

Format: (EP) Digital, Spotify
Skivbolag: Electric Fantastic Sound
Releasedatum: 27 februari 2012
Genre: Synthpop
Recensent: Katti Cernak

Söt och naiv synthpop som inte når ända fram

(Red.anm: Efter debutalbumet “Almost Gone” (2010), som bland annat erhöll en av nomineringarna i synthkategorin vid Manifestgalan när det begav sig så återvände tidigare i våras stockholmsduon Social Ambitions, som består av Anders Karlsson och Mikael Aborelius, med femspårs-EP’n “Anticipation”.)

Det är omöjligt att ta miste på Social Ambitions största influenser; de andas svenskt 80-tal som Nasa, Page, Elegant Machinery och S.P.O.C.K. Jag stiftade bekantskap med denna duo under ett minigig i en pubkällare en novembertisdag 2010. Mitt intryck av dem var ”söt och naiv synthpop”, vilket består efter att ha lyssnat på ”Anticipation”. Men till skillnad från nyss nämnda föregångare inom genren når de inte riktigt fram. Det låter ooriginellt och melodierna faller tyvärr fort i glömska. Det låter inte dåligt, men det tillför heller ingenting.

Om Social Ambitions lyckas få till en mer egen touch på framtida material, utan att nödvändigtvis frångå 80-talsinfluenserna, kan säkert dessa ambitiösa herrar bli några man minns.

Tracklist

  1. Rockers in My Head  3:41
  2. A Man  5:46
  3. Angel  4:21
  4. Rain  4:01
  5. Open Field  3:50
Share Button

2 Responses to “Social Ambitions – “Anticipation””


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Sound. Duon albumdebuterade med “Almost Gone” (2010) och följde upp med EP’n “Anticipation” förra […]

  2. […] Under 2011 följde man upp med den fristående singeln “Commandments” och förra sommaren släppte man i sin tur femspårs-EP’n “Anticipation”. […]