Subscribe via: RSS

Sin D.N.A. – “Revelate”

Posted on 28 June 2012

Sin D.N.A. – “Revelate”

Format: (Album), CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Deathwatch Asia, Vendetta Music
Releasedatum: 25 maj 2012 (digital), 29 juni 2012 (CD)
Genre: Harsh-EBM, Dark electro
Recensent: Joakim Holfve

Två tummar upp för Texas stolthet

Efter att ha tagit sju år på sig att spotta ur sig debut-EP’n “Afterlife”, så har det nu lyckligtvis gått lite snabbare för Texasbaserade Sin D.N.A. att få ur sig debutalbumet.

“Revelate” tar vid där “Afterlife” slutade – och även om nyhetens behag har trillat bort är det i högsta grad en bättre uppföljare än både jag och din mormor hade orkat med. “Afterlife” var Texas självutnämnda stolthet, där duon Mario Carrasco och Sergio Ramirez kanske inte gjorde mycket nyskapande, men prydligt och snyggt radade upp det som är bra med genren. Efter flera år i sällskap av band som Amduscia, Hocico, Nachtmahr och God Module har de ju haft en rätt hyfsad lärogrund om man får säga så – och visade att de minsann kan också i sin debut.

Det bör sägas direkt att “Revelate” inte medför så fruktansvärt många nyheter. Kanske har det musikaliska fått en mer framträdande roll och mixningen låter väl en smula bättre samtidigt som basen är intill perfektion förfinad. Men de få nyheterna gör ingenting. Sin D.N.A. gör det de kan bäst och ljudbilden de presenterade på “Afterlife” känns fortfarande fräsch. “Revelate” är storebrorsan och gör det mesta bättre – varken mer eller mindre. (fortsättning nedan)

Albumet skiner som allra mest i sin början där trion “Up Evil”, “Reverence In Punishment” och “Hate Is The Law” gör att hela plattan rusar högt upp i betygsskalan. Tyvärr håller inte hela “Revelate” samma mått utan tröttnar av mot slutet för att avsluta i en smått menlös lunk på sina sämsta håll. Remixerna är väl inget att hoppa ur byxorna för men Detroit Diesel gör en trevlig version av “Up Evil”.

På det stora hela börjar Sin D.N.A. verkligen göra skäl för sitt självpåtagna rykte som Texas stolthet. Nu kanske inte Texas har sådär överdrivet mycket att vara stolta för men nog är Carrasco och Ramirez några som förtjänar ett par rejäla ryggdunkar.

Två tummar upp, “Revelate” skakar inte om genren men visar att det går alldeles utmärkt att göra det man är bäst på riktigt bra – och det räcker gott så!

Tracklist

 1. Dying World  5:24
 2. Reverence in Punishment  5:28
 3. Hate is The Law  5:40
 4. Conquest and Defeat  6:06
 5. Up Evil  4:00
 6. Doomsday Requiem  4:45
 7. Son of Perdition  5:52
 8. Thorns For Misery  5:33
 9. Become Chaos  4:52
 10. Broken Fate  5:10
 11. Time Passed  5:45
 12. Machine Devil  4:19
 13. Hate is The Law (Kriminal Minds Remix)  4:41
 14. Up Evil (Detroit Diesel Remix)  4:49
 15. Hate is The Law (Die Sektor Remix)  5:22
Share Button

Comments are closed.