Subscribe via: RSS

Nitronoise hyllar nihilismen på albumdebut

Posted on 15 May 2012

Nitronoise hyllar nihilismen på albumdebut

Efter att under 80- och 90-talet ha dominerat den elektroniska industriscenen via storheter som Skinny Puppy, Front Line Assembly och Numb för att nämna några så fortsätter Kanada att leverera nya starka namn. De senaste åren har nämligen bjudit på flera starka kanadensiska debutanter i genren – med band som Detroit Diesel och Fractured. Nu är det dags för nästa akt att träda fram.

Projektet heter Nitronoise, som senare i sommar inte bara presenterar albumdebuten “Total Nihilism”, utan dessutom är inbokade till årets Kinetik Festival. Detta efter att man har plockats upp av det japanska skivbolaget Deathwatch Asia.

Hjärnan bakom Nitronoise är den Montreal-baserade – och tidigare Detroit Diesel-medlemmen, Clutch tillsammans med sångaren Kold och gitarristen Efferus. Albumet är producerat av Jan Lehmkämper (alias Jan L), som tidigare gjort sig känd via sina egna projekt X-Fusion och Noisuf-X och utöver de elva originalspåren inkluderas tre bonusremixer ** av producenten själv, Alien Vampires och Studio-X. Köp av CD-utgåvan (som levereras i en snygg 6-panels digipak) inkluderar även en fri digital version av albumet för nedladdning.

“Total Nihilism” släpps den 1 juni via Deathwatch Asia.

Tracklist

 1. Killer Fuelled Machine
 2. Synchronised Beat Fuck
 3. Built for War
 4. Genesis
 5. X
 6. No-One Shall Return
 7. Armies in the Fire
 8. The Drill
 9. Menschmaschine
 10. Drowning
 11. Warcry
 12. Synchronised Beat Fuck (Noisuf-X Remix) **
 13. Warcry (Cursed by Alien Vampires) **
 14. Synchronised Beat Fuck (Studio-X Remix) **

Share Button

Comments are closed.