Subscribe via: RSS

Chaos All Stars – “I Need It All”

Posted on 09 May 2012

Chaos All Stars – “I Need It All”

Format: (Album) CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Epos Music Label
Releasedatum: 24 februari 2012
Genre: Electro
Recensent: Joakim Holfve

Gediget hantverk som håller en hög lägstanivå

Emellanåt kan den Sveriges synthscenen te sig rätt ensam och isolerad, där band som Covenant har varit obestridda kungar i decennium. Därför är Chaos All Stars kanske vårens mest spännande nykomling.

“I Need It All” är debutalbumet från vad som bäst kan beskrivas som konceptbandet Chaos All Stars. Trion består av redan relativt etablerade namn som Kari Berg (tidigare i Ashbury Heights), OlkK samt Nik, som är baserade i Linköping och Umeå. Bandet presenterade sig i fjol på samlingsskivan “Face The Beat” och har redan gjort avtryck med publikfavoriten “Volcano”. I och med “I Need It All” har man nu samlat sitt material till ett åtta spår långt album, där bland annat Ninedee, Morlocks och Psy’Aviah finns representerade bland remixerna.

Bandmedlemmarnas bakgrund går lätt att känna igen då Chaos All Stars bäst kan beskrivas som en blandning mellan Covenant och återuppstånda Ashbury Heights. Det är mjuk synth som inte sticker ut nämnvärt men håller en hög lägstanivå genom alla sina spår. “Volcano” får ses som det bästa spåret men via “The Iron Sky” och The Overlords-covern “World Raid” levererar man allt man kan önska sig utav svenskarna. (fortsättning nedan)

“I Need It All” är ett gediget hantverk från början till slut. Plattan passar såväl i hörlurarna som på dansgolvet. Man ger en mix mellan de dansantare “Volcano” och “We Are The Sinners” till den mörkare balladen “Defenses”, som på sina bästa ställen är ett magnifikt bevis på att synthen i allra högsta grad lever och gror i vårt avlånga land.

Remixerna gör inte heller någon besviken. Framför allt är det Psy’Aviah och Ad Infernas versioner som imponerar. Deras egen repertoar smälter utmärkt ihop med det mörkt avmätta soundet Chaos All Stars visar upp.

“I Need It All” är en finfin synthplatta som alla som någon gång lyssnat på Covenant eller Ashbury Heights med välbehag kommer att uppskatta.. Det behövs inte så mycket mer.

Tracklist

 1. Volcano  6:06
 2. The Iron Sky  4:04
 3. We are the Sinners  3:40
 4. Defenses  5:21
 5. Revelation (Not Yours)  3:23
 6. I Need It All  5:20
 7. Forget Them  4:11
 8. World Raid  5:46
 9. Volcano (Remixed by Independent State/Khybermensch)  6:41
 10. We are the Sinners (Remixed by Psy’Aviah)  3:19
 11. The Iron Sky (Remixed by Ninedee)  6:12
 12. Volcano (Remixed by AD Inferna)  4:05
 13. The Iron Sky (Rusty Ground Mix by Morlocks)  6:10
Share Button

Comments are closed.