Subscribe via: RSS

Inure – “The Offering”

Posted on 24 April 2012

Inure – “The Offering”

Format: (Album) CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Metropolis Records
Releasedatum: 28 februari 2012
Genre: Industrial Metal
Recensent: Niklas Hurtig

Platt industrirock utan överraskningar

Industrirockarna Inure från Los Angeles släppte tidigare i år den senaste fullängdaren “The Offering”, vilket blir bandets tredje i ordningen.

Det man direkt slås av är att de har vissa likheter med exempelvis Deadstar Assembly bland andra industriband åt det rockiga hållet. Det är elgitarrer blandat med aggrotech-synthar, rockig sång, maffiga trummor och skitigt sound. Allt detta utan att överraska speciellt mycket.

Det märks att de lever i gränslandet mellan rockig metal och elektronisk musik . Ibland öser de på med metal-bastrummor och ibland med 4/4 elektroniska beats. Detta påminner om tidigare nämnda likheter, men jämför denna gången med Dope Stars Inc – “Theta Titanium”. De skrikande gitarrerna på “All Alone” påminner om de till Terran-soundtracket från gamla strategiklassikern Starcraft men då sången påminner om Linkin Park blir det inte mer intressant än så. Det inledande ljudet i “The Offering” för tankarna till Velvet Acid Christs “Fun With Drugs”, medan vissa partier i avslutande “Cold” påminner starkt om Tiamat – “Whatever that hurts” från albumet “Wildhoney”.

Trots dessa positiva likheter blir det inte mer än så. Musiken blixtrar aldrig till och är varken riktigt hård eller euforisk vilket leder till en typisk rockig upplevelse. Bästa spår: “So Far Away”.

Tracklist

  1. This Death  4:17
  2. The Call  3:51
  3. Rapture  3:58
  4. This Is The Life  3:32
  5. The Strange  4:19
  6. All Alone  4:07
  7. The Offering  4:26
  8. The Mind Killer  4:36
  9. So Far Away  4:01
  10. Cold  4:26
Share Button

Comments are closed.