Subscribe via: RSS

Alien Vampires – “Clubbers Die Younger”

Posted on 22 April 2012

Alien Vampires – “Clubbers Die Younger”

Format: (EP) CD, Digital, Spotify
Skivbolag: Alfa Matrix
Releasedatum: 4 maj 2012
Genre: Harsh-EBM, Aggrotech
Recensent: Joakim Holfve

En knytnäve i magen

I en tid där de flesta band inom aggrogenren överger det musikaliska mer och mer för att presentera sitt material mer vokalt har Alien Vampires beslutat sig för att göra precis som de alltid gjort. Och det är precis lika bra som tidigare.

Alien Vampires, hemmahörandes så långt ifrån Nytorget och Vatikanen du kan komma, har alltid bjudit upp till dans. I stunder man bara vill få en brainsmash har den italienskbrittiska  duon alltid varit ett säkert kort. Förra fullängdaren, “Harshlizer”, var ett kvitto på det och i klubbsynpunkt var Alien Vampires rena viagran för ett trött dansgolv. Nya EP’n “Clubbers Die Younger” är en ren fortsättning på den hyllade “Harshlizer” – och trots det begränsade utbudet rent numeriskt är det svårt att bli besviken. (fortsättning nedan)


Från början till slut känns det mesta igen. Det är vått, förbannat och om det inte handlar om våld eller sex så är det något som är fel. Alien Vampires har aldrig försökt vara stilmässigt kompletta eller politiskt korrekta och i ärlighetens namn så hade nog inte hjärtattacken varit långt borta om Magdalena Ribbing hade utsatts för “Clubbers Die Younger”. “Harsh & Rotten” och titelspåret inleder den nio spår långa EP’n och det gör det väl. Ett oklanderligt tempo och sound vrider tillbaka aggroklockan ett par år och visar hur bra det kan bli utan att behöva göra det svårt för sig. “Dark Skies” dundrande intro ger rysningar och samplingarna sitter precis där de ska. Remixerna – framför allt de av C-Lekktor och Amduscia, ger ett extra djup men i ärlighetens namn inte helt nödvändiga, då Alien Vampires ger ett så pass remixat intryck redan från början. Jag hade hellre sett ett spår eller två till än remixar som ibland känns mest obligatoriska.

Det är med besvikelse som jag sett fler och fler harsh EBM/aggroband låta musiken stå tillbaka för det vokala det senaste året. Det hade varit lite som sista spiken i kistan om även Alien Vampires hade gått samma väg men “Clubbers Die Younger” försöker inte vara något den inte är. Om Nysrok Infernalien och Nightstalker fortsätter på sin inslagna bana, även om det kanske inte hade skadat med lite klass och stil rent musikvideomässigt, har jag svårt att se hur nästa fullängdare kan bli något annat än underbar.

Tracklist

  1. Harsh & Rotten  5:40
  2. Clubbers Die Younger  4:12
  3. Acid Orgy (feat. Sonya Scarlet)  6:28
  4. Dark Skies  5:11
  5. Dark Skies (feat. Sonya Scarlet)  5:11
  6. Clubbers Die Younger (Remix by Waste)  5:25
  7. Clubbers Die Younger (Remix by ChainReactor)  3:38
  8. Clubbers Die Younger (Remix by C-Lekktor)  4:16
  9. Harsh & Rotten  (Remix by Amduscia)  5:17

Share Button

Comments are closed.