Subscribe via: RSS

Renaste formen från Portion Control

Posted on 24 March 2012

Renaste formen från Portion Control

Efter att ha gjort stor succé med “Violently Alive”, som släpptes för snart två år sedan, så återvänder Portion Control nu med det nya albumet “Pure Form”.

På den nya fullängdaren levereras fjorton blytunga nummer signerade den brittiska duon, som består av Dead Piavanni och John Whybrew. (Lyssna på smakprov nedan!)

Portion Control bildades i London redan 1980 av nyss nämda duo samt de numera avhoppade bandmedlemmarna Ian Hicks och Ian Sharp – och är i och med detta ett av scenens äldsta idag aktiva band. Portion Control har nämnts som förebilder av band som Depeche Mode, Skinny Puppy, Front Line Assembly, Nine Inch Nails, Orbital och många fler.

Sedan albumdebuten “I Staggered Mentally” från 1982 så har man presenterat ett dussintal album och släppt ett antal singlar och EP’s. Bandet bröt upp i slutet av åttiotalet för att sedan göra comeback med “Wellcome” under 2004, ett album som har följts upp med ytterligare tre starka album – “Filthy White Guy” (2oo6), “Slug” (2008) och “Violently Alive” (2010).

“Pure Form” släpps den 16 april via Cherry Red Records.

Tracklist

 1. Blows
 2. Deadstar
 3. Terex Pure
 4. Point Blank
 5. Skins
 6. Wreckage
 7. Chosen Seed
 8. Slow Release
 9. Something Fierce
 10. Katsu
 11. In Dark Places
 12. Last of the Breed
 13. Elite
 14. Chrono Form

Share Button

Comments are closed.