Subscribe via: RSS

Recoil “A Strange Hour in Budapest” endast på blu-ray

Posted on 10 March 2012

Recoil “A Strange Hour in Budapest” endast på blu-ray

Planerna för Recoils konsertfilm “A Strange Hour in Budapest” är nu i stort sett helt klara.

“A Strange Hour” presenterades under 2010 och 2011 som en del av den 52 datum långa Selected-turnén som genomfördes för att fira Recoil-projektets 25-års jubileum.

Hjärnan bakom Recoil är den forne Depeche Mode-medlemmen Alan Wilder med assistans av Paul Kendall.

Alan Wilder berättar mer

“The idea to take Recoil out on the road evolved during the release of ‘Selected’ in 2010. The events were not so much ‘live’ band but more art installation featuring stripped down, edited sections from many Recoil remixes and alternative versions. For the presentations, I managed to gather together filmmakers from as far as Russia, via the Czech Republic and Hungary, all the way to Argentina.

The second Budapest presentation (and last of 2010) was held in the beautiful newly-renovated Szikra venue. To celebrate this end of year special show we decided to install an extra large fully professional cinema screen and projector. The performance was filmed by Attila Herkó and his team using the latest high-definition technology in order to capture the event in its full glory. I think you will agree the results are stunning and offer a captivating and exhilarating document of ‘A Strange Hour’.

Det planerade släppet innehåller en högupplöst inspelning av konsertens alla 84 minuter i bredbild – med både 5.1 dolby digital- och 2-kanals stereoljudspår. Utöver detta diverse bonusmaterial och liveprojektioner. Filmen är producerad, regisserad och klippt av videokonstnären Attila Herkó från produktionsbolaget Umatik Entertainment, som tidigare producerat och regisserat musikvideor åt bland annat IO och Neo.

Man har beslutat att begränsa släppet till endast blu-ray då materialet helt enkelt förtjänar att avnjutas högupplöst.

Releasedatumet är ännu inte satt, men vi återkommer till ämnet så fort mer information finns att tillgå.

Share Button

One Response to “Recoil “A Strange Hour in Budapest” endast på blu-ray”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] som vi rapporterade tidigare så är Recoil inom kort aktuellt med en bluray-utgåva av liveinspelningen “A Strange […]