Subscribe via: RSS

Freddie Wadling släpper industriprojekt via Progress

Posted on 06 March 2012

Freddie Wadling släpper industriprojekt via Progress

Svenska Progress Productions, med Torny Gottberg i spetsen har signat Kingdom Of Evol, som är Freddie Wadling och producenten Per Svenssons nya projekt. Freddie är tidigare känd från en rad olika band och projekt som bland annat Blue For Two (tillsammans med Henrik Lypp) och Fleshquartet.

Skivbolaget säger att detta är precis som man vill höra herr Wadling i sitt absolut rätta element, vilket man väntat snart tre decennium på. En helt fantastisk symbios av postpunk och industri som i de bättre stunderna för tankarna till band som Einstürzende Neubauten och Cortex.

Förutom Freddie Wadling och Per Svensson återfinns även storheter som Ebbot Lundberg (mer känd från The Soundtrack Of Our Lives), Joachim Nordwall (från skivbolaget iDEAL och medlem i Skull Defekts), ljudkonstnären Leif Elggren och producenten Henrik Venant som i början av åttiotalet producerade det första Cortex-albumet.

Albumet “Dark passages * Nocturnal Incidents” är planerat för släpp under maj månad. Lyssna på de första smakproven nedan!
The Kingdom Of Evol feat. Freddie Wadling by ProgressProductions


Share Button

One Response to “Freddie Wadling släpper industriprojekt via Progress”

  1. Tack Progress. Freddie Wadlings Cortex är fortfarande det bästa som någonsin släppts i postpunkväg imho, så mina förväntningar på det här är…rätt höga.