Subscribe via: RSS

Orbital gör ostadig återkomst

Posted on 10 February 2012

Orbital gör ostadig återkomst

Väntan bland fansen har varit lång och nästan åtta år har passerat sedan det senaste studioalbumet “Blue Album” som släpptes under 2006.

Men senare i vår är nu den den engelska duon, som består av de Sevenoaks-baserade bröderna Paul och Phil Hartnoll, redo att presentera det nya albumet “Wonky” där man, utöver de sju nyskrivna spåren, även får gästspel på sång av Lady Lesurr och den rysk-amerikanska singer-songwritern Zola Jesus (aka Nika Roza Danilova).

Orbital (vars bandnamn är smeknamnet på en av de brittiska motorvägarna M25) presenterade sin melodiösa och atmosfäriska techno under slutet av åttiotalet.

Debuten “Orbital (Green Album)” släpptes 1991 efter att man på bred front slog igenom med hiten “Chime” som nådde topp-20 på den brittiska försäljningslistan. Under 1993 följde man upp med EP’n “Lush” varpå man släppte det andra albumet “Orbital 2 (Brown Album)” senare samma år. Duon har sedan nittiotalet släppt ytterligare en handfull album, en rad EP’s och singlar – och har även producerat filmmusik till sci-fi klassiker som “Event Horizon” och “Octane”.

Orbital har tidigare gjort sina skivsläpp bland annat via London Records två dotterbolag FFRR och Internal, men släpper numera sitt material på egen hand. (Lyssna på smakprov från det kommande albumet nedan).

“Wonky” släpps den 1 april via Orbital Records.

Tracklist

  1. One Big Moment
  2. Straight Sun
  3. Never
  4. New France (feat. Zola Jesus)
  5. Distractions
  6. Stringy Acid
  7. Beeledub
  8. Wonky (feat. Lady Leshurr)
  9. Where Is It Going?


Share Button

Comments are closed.